• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Оздоровити» соціально-економічну ситуацію в Україні можна вже за 2-3 роки

    Опубликовано: 2017-11-14 14:23:04

    Професійна кадрова політика в держменеджменті, рівність всіх перед законом та опора на внутрішній економічний потенціал і його розвиток – три «кита», на яких можна значно покращити позиції України вже за кілька років. Саме такі підходи мають бути базовими в процесі реформування держави, діяльності уряду, парламенту, бізнесу та громадянського суспільства.
    Таку думку висловив президент УСПП, екс-прем’єр-міністр Анатолій Кінах в ефірі одного із вітчизняних телеканалів.
    «Потрібне чітке розуміння того, що відбувається. Коли «Укроборонпромом» керують автодилери, чи авіабудівництвом  і т.д. – таких прикладів чимало, якого результату ми чекаємо для цих галузей і спеціалістів, що там працюють? Друге – рівність всіх перед законом. Не має значення: президент, міністр чи народний депутат – якщо спійманий на корупції – повинен відповідати. Це, плюс до того, зміцнить довіру суспільства до влади, бо без цієї компоненти важко провести хоч якісь реформи чи зміни в країні», - зазначив президент УСПП.
    Також він висловив думку, що Україна має чіткіше формулювати свою позицію на зовнішній арені і активніше відстоювати національні інтереси. В тому числі, в перемовинах із міжнародними партнерами, кредиторами тощо.
    «Ми безпрецедентно втратили суб'єктність і знаходимося дуже серйозно в зоні зовнішнього управління. Треба мати свою позицію, що якнайкраще відповідатиме національним інтересам, і відстоювати її по всім параметрам», - сказав А.Кінах.
    Як приклад він навів Мінські угоди, що не працюють.
    «Світ не відчуває від України чіткої позиції. Не працюють ці угоди, не ведуть до миру, втрати людей продовжуються. Будь ласка, сформуйте план Б», - сказав експерт.
    Поза тим, А.Кінах вважає, що Україна володіє всіма ресурсами: кадровими, технологічними тощо, щоб вийти на параметри стійкого зростання вже в найближчі роки. Головне – системні дії влади і бізнесу, громадянського суспільства, викорінення корупції, економічний патріотизм та винесення національних інтересів за поле політичних дискусій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.