• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиток внутрішнього ринку спинить високі темпи трудової міграції

    Опубликовано: 2017-11-13 14:09:15

    Невтішна демографічна та трудова ситуація в Україні заважає економічному розвитку та може перерости в серйозну проблему на рівні вже національної безпеки. В державі наразі залишилось 35-36 мільйонів громадян, а молоді кваліфіковані спеціалісти прагнуть працевлаштуватись за кордоном. На фоні цих показників, на тривожність яких вже звертають увагу і міжнародні партнери, інвестори, в державі, як не парадоксально, відсутня сучасна міграційна політика, програми збереження і розвитку трудового потенціалу тощо. Більше того – попри високу смертність, медична реформа як така не відбулася – прийняті лише точкові зміни, які не оновлять в цілому систему охорони здоров’я.

    Про це заявив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі телеканалу NewsOne.

    «За вісім місяців цього року чисельність українців зменшилася на 139,6 тисяч. На 61 немовля - 100 смертей. За прогнозом, за рік буде до мінус 200 тисяч. Тобто, такий обласний центр, як Луцьк, Тернопіль, два Ужгорода зникають», - сказав А.Кінах.

    Також, за словами лідера ділової спільноти, динаміка виїзду українців на роботу в Польщу, Угорщину, Чехію зростає. Оскільки середній вік трудових мігрантів з України становить 34-35 років, це негативно впливає на внутрішній ринок, що відчуває брак досвідчених, кваліфікованих кадрів.

     Коментуючи медичну реформу, президент УСПП заявив, що спочатку потрібно було провести реальну діагностику справ. На цьому наголошували роботодавці, експерти, в тому числі – і в комунікаціях з урядом. Закон, що ухвалений в цьому напрямі – лише частина того, що має бути прийнято – а саме державну програму. Це мають бути комплексні розрахунки: ресурсів, етапів, підготовкою кадрів тощо, чіткі механізми реалізації реформи та ін.

    «Перед тим, як проводити медичні реформи, а вони однозначно необхідні, проведіть хоча б діагностику реального стану справ, що відбувається зі здоров'ям людей, включаючи фактор платоспроможності», - сказав А.Кінах.

     У планах УСПП– проведення спільного з КМУ засідання по розвитку трудового потенціалу, участь в якому мають взяти роботодавці, експерти, громадські організації. В діловій громаді переконані, що спільні зусилля бізнесу та влади в цій царині дозволять виправити ситуацію та вести мову про збільшення кількості робочих місць та прибутків громадян власне в Україні, а не за кордоном, вже в найближчій перспективі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.