• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 63% мешканців Великолюбінської громади задоволені своїми можливостями

    Опубликовано: 2017-11-13 08:48:46

    Жителі громади Великого Любіня на Львівщині бачать можливість для самореалізації, вважають, що жити у їхній громаді комфортно, і рекомендують для проживання іншим. Такі дані соціологічного дослідження представив радник з питань регіонального розвитку Львівського Центру розвитку місцевого самоврядування Іван Кульчицький в рамках розробки стратегії розвитку громади.
     
    Ця стратегія є путівником і настільною книгою для тих, хто приймає рішення та визначає перспективи розвитку. «Коли ця стратегія набуде статусу документа, вона повноцінно презентуватиме інтереси мешканців громади, і якщо керуватися нею, то використання ресурсів, затрати і значення управлінських рішень стають суттєво ефективніші», - наголосив Іван Кульчицький.

    Збір інформації для дослідження проводиться серед двох груп населення, а саме представників бізнесу та мешканців населених пунктів громади. Дані дослідження цікаві для вивчення громадської думки та презентують потреби громади, стан інфраструктурних об’єктів, розвитку соціальної та культурної сфери, а також містять бачення мешканців.

    Згідно з опитуванням підприємців у Великому Любіні, свої підприємства вони розмістили тут тому, що є доступ до робочої сили. Отже, міф про нестачу кадрів у Великолюбінській громаді трохи похитнувся. Також, згідно з опитуванням, мешканці найбільше задоволені станом освітніх послуг, що, звісно, робить жителів ОТГ конкурентними на ринку праці.

    Понад 60% тих, хто живе у громаді, вірять у позитивні зміни. Звучить трохи парадоксально, але причинами недостатнього розвитку території опитані вважають слабку громадську активність. Отже, громаді Великого Любіня є над чим працювати.

    Соціологічні опитування проводилися протягом жовтня цього року. Попередньо голова громади створив робочу групу, до якої увійшли представники усіх населених пунктів та різних сфер діяльності. Процес обговорення відбувається відкрито та публічно для усіх мешканців громади. Проміжні результати роботи висвітлюються на онлайн-ресурсах, які має громада, чи в пресі. Проект стратегії розвитку обговорюватиметься на відкритому для всіх мешканців засіданні, яке у Великолюбінській громаді заплановане на 22 листопада.

    Зі свого боку Андрій Бринь, директор Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», наголосив на важливості розробки таких документів та закликав керівництво громад звертатися до Центру за допомогою у створенні стратегій громад та окремих кейсів розвиткових проектів. «Розробка далекоглядної стратегії для громади позитивно впливає на згуртованість мешканців та їхню спільну відповідальність. До того ж громадські обговорення і широке коло учасників дискусії забезпечують прозорість і відкритість процесу прийняття рішень», - зазначив директор ЦРМС.

    Спільно з групою радників та директором Львівського ЦРМС над створенням стратегії у громаді також працює національний консультант із стратегічного планування Програми U-LEAD Олександр Волошинський.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.