• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генеральна прокуратура та суд пришвидшують свої «успіхи» у справі «Майдану» до його чергової річниці

    Опубликовано: 2017-11-03 08:51:56

    Намагання отримати дозвіл на проведення заочного розслідування у так званій справі Майдану – лише спроба показати хоч які-небудь «успіхи» у розслідуванні перед його черговою річницею, відволікти увагу суспільства та приховати від нього подробиці реальних обставин подій зими 2014 року, а саме – причетність діючих вищих посадових осіб розстрілів та поранень учасників акції протесту. Про це повідомив адвокат  АО «AVER LEX» Віталій Сердюк, який представляє інтереси Віктора Януковича.
    «Такий процесуальний фінт, як подача не для розгляду по суті, а для початку спеціального досудового розслідування, я вважаю, зроблений штучно, щоб відволікти увагу від цієї справи. Це не справа про встановлення винних у трагедії Майдану, на яку ми очікували у суді. Це справа лише про надання дозволу на початок заочного розслідування. Тобто 4 роки ГПУ розслідувала справу «Майдана» і зараз знову ж таки просить дозволити їй розслідувати ту ж справу, але тепер заочно. І намагається зробити це дуже швидко, що свідчить про бажання влади і ГПУ отримати певний висновок суду до річниці Майдану», - розповів Віталій Сердюк.
    За словами адвоката, все це робиться лише для  приховування від суспільства правди. «Якщо ми почнемо досліджувати цю справу по суті, почнуть випливати подробиці причетності діючих перших посадових осіб до вчинення розстрілів та завдання великій кількості наших громадян ушкоджень. Мабуть тому цей процес не транслюється наживо, як, наприклад, так звана справа про держзраду, бо влада не хоче, щоб деякі факти тих подій стали відомі широкому загалу», - підкреслив Віталій Сердюк. Ані ГПУ, ані суд, за словами адвоката,  не зацікавлені у цьому.
     «Під час засідання ми заявили низку клопотань, у тому числі клопотання про оприлюднення для потерпілих, для громадськості та для захисту зібраних за 4 роки матеріалів. Ми заявляли прохання залучити до справи потерпілих як с боку протестувальників,  так і з боку працівників міліції, щоб вони могли самі відповісти на запитання щодо осіб, які вчиняли злочини.  Але всі ці клопотання залишені судом без задоволення, ГПУ наполягала, щоб матеріали справи не відкривалися.  А Захист почали залякувати кримінальною відповідальністю за бажання відкрити матеріали кримінальної справи для суспільства», - зазначив Віталій Сердюк.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.