• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Набрали чинності нормативні акти щодо діяльності уповноважених рейтингових агентств

    Опубликовано: 2017-10-06 15:59:45

    НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) інформує, що 06.10.2017 року набрали чинності Рішення Комісії №606 від 10.08.2017 року «Про внесення змін до Правил визначення уповноваженим рейтинговим агентством рейтингової оцінки за Національною рейтинговою шкалою» і Рішення Комісії №607 10.08.2017 року «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств та порядок ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств», зареєстровані в Міністерстві юстиції України за №1086/30954 від 04.09.2017 року та №1112/30980 08.09.2017 року відповідно.
     
    Змінами до Правил удосконалено діяльність уповноважених рейтингових агентств в частині впровадження ними внутрішніх процедур, якими запроваджується механізм виявлення та усунення конфліктів інтересів, що можуть впливати на роботу та висновки його рейтингових аналітиків; уніфіковано нормативно-правові акти Комісії, відповідно до яких здійснюється регулювання діяльності рейтингових агентств.
     
    Положенням удосконалено порядок проведення конкурсу, зокрема, встановлено вимоги щодо:
    інформаційного повідомлення (оголошення) про конкурс з визначення уповноважених рейтингових агентств,
    конкурсної комісії з проведення конкурсу,
     порядок та умови участі в конкурсі,
    порядок проведення конкурсу, розгляд спорів,
    вимоги щодо ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств, зокрема: склад інформації, порядок внесення змін до реєстру, порядок виключення уповноваженого рейтингового агентства, видачі дубліката Свідоцтва, порядок отримання інформації про уповноважені рейтингові агентства з Державного реєстру.
     
    Документи розроблено з урахуванням вимог Регламенту ЄС №1060/2009 Європейського парламенту та Ради Європи від 16 вересня 2009 року «Стосовно кредитно-рейтингових агенцій».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.