• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Необхідно терміново вирішувати правову колізію у питанні обрання Омбудсмана

    Опубликовано: 2017-10-05 08:46:02

    У цьому переконані члени Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, які під час сьогоднішнього засідання Комітету одноголосно підтримали законопроект про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо порядку призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), реєстраційний номер 7018-1.
    Вказаний законопроект передбачає повернення процедури таємного голосування за Уповноваженого з прав людини і повертає процес його обрання в конституційне русло. Тож було вирішено рекомендувати Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України за результатами розгляду у першому читанні прийняти вказаний законопроект за основу та в цілому.
    «Політизація процесу обрання Уповноваженого з прав людини та маніпуляції, до яких вдалися зацікавлені особи, у вказаному питанні викликали неабияке занепокоєння у міжнародної спільноти, які вже висловили свої застереження щодо порушень «паризьких принципів», якими визначається діяльність кожної національної інституції з прав людини у світі. Тож тепер нам необхідно якнайшвидше врегулювати ситуацію з процесом обрання Уповноваженого з прав людини і повернути її у правове русло», – наголосила член Комітету з  питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ірина Суслова.
    Крім того, Ірина Суслова виступила з ініціативою, яку одностайно підтримали члени Комітету, звернутися до Голови Верховної Ради України  для вирішення ще однієї правової колізії, яка стосується процесу обрання Уповноваженого з прав людини. Йдеться про необхідність розпочати нову процедуру висунення кандидатів на посаду Уповноваженого з прав людини.
    «Для дотримання норм статті 6 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» необхідно розпочати нову процедуру висунення кандидатів на посаду Уповноваженого. Адже голосування мало відбутися протягом 20 днів з початку процедури, тобто цей термін сплив ще 6 червня. При цьому нову процедуру необхідно провести з урахуванням усіх рекомендацій правозахисників і міжнародних організацій щодо дотримання «паризьких принципів», а також залучити громадськість і правозахисників для врахування їхньої думки», – повідомила Ірина Суслова.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.