• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З 2018 року запрацює трирічна програма ЄС з допомоги та розвитку східних регіонів України

    Опубликовано: 2017-10-05 08:43:32

    3 жовтня у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб відбулася презентація Спільної рамкової програми гуманітарної допомоги та розвитку, підготовленої Урядом України та Європейським Союзом, за участі Міністра та директорів департаментів Єврокомісії щодо програм допомоги східним регіонам України.

    Програма розрахована на три роки (2018-2020 рр.) та передбачає надання не лише гуманітарної допомоги регіонам, які зазнали негативного впливу через конфлікт, але й фінансування програм, спрямованих на відновлення та розвиток східних областей, а також включення їх до загального процесу реформування країни.

    “Ми хочемо зробити єдину систему взаємодії і комунікації між всіма зацікавленими органами влади центрального та місцевого рівня, для того, аби ефективно, без дублювання функцій допомагати людям, які сьогодні страждають внаслідок бойових дій. Я закликаю всіх в подальшому активно співпрацювати в цьому напрямку розуміючи, що наші проблеми не лежать у сфері якогось одного органу влади або однієї громади, вони стосуються всієї нашої держави. Більше того, вони стосуються цілої Європи, про що свідчить присутність тут наших друзів з ЄС.”, – зазначив під час заходу Міністр Вадим Черниш.

    Програмою допомоги передбачено надання Україні фінансування на задоволення життєво-необхідних потреб населення східних регіонів, а також на підтримку, відновлення та розвиток постраждалих областей, обсягом майже 600 млн євро протягом трьох років, або 200 млн євро на рік. Пріоритетними визначені три напрямки: відновлення критичної інфраструктури (у тому числі житло), підтримка економічного розвитку та підвищення життєвого рівня населення, а також соціальні програми: передусім охорона здоров’я та освіта.

    “ЄС й надалі рішуче націлений надавати допомогу у вирішенні гуманітарних потреб осіб, що найбільше постраждали від конфлікту, вздовж лінії розмежування. Єврокомісар Стиліанідес під час чисельних візитів на східну Україну постійно відзначав солідарність ЄС з особами, що постраждали від конфлікту. Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити доступ цивільного населення до продовольства, охорони здоров’я, води та освіти по обидва боки від лінії розмежування. З початку 2014 року ЄС та його країни-члени відіграють важливу роль у вирішенні гуманітарних проблем в Україні, вже надавши більше 399 млн євро гуманітарної допомоги та допомоги на ранній стадії відновлення”, – відзначив Директор Генерального директорату Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та захисту цивільного населення Жан-Луї Де Брувер (Jean-Louis de Brouwer).

    На заході були присутні та висловлювали підтримку та зауваження до документу Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко,  заступник Міністра соціальної політики з питань євроінтеграції Олександра Чуркіна, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун, заступник Міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань, а також мер м. Маріуполь Вадим Бойченко, Перший заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Євген Вілінський та інші.

    Вадим Черниш закликав представників міністерств та відомств, а також представників Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій та мерів міст вносити свої пропозиції та зауваження до нової стратегії, аби вподальшому узгоджено працювати і допомагати якомога більшій кількості постраждалих осіб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.