• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження в Україні "пташиного" грипу

    Опубликовано: 2005-12-23 16:03:00
    На виконання п. 11 Плану заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження в Україні високопатогенного грипу птиці, затвердженого на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, та відповідного доручення Кабінету Міністрів України від 04.12.2005 р. № 63779/2-3 Мінприроди України в терміновому порядку погодило наказ Держкомлісгоспу України № 501 від 03.12.2005 р. "Про заборону полювання на пернату дичину на території України в мисливський сезон 2005/2006 року".
     
    7 грудня поточного року окремим дорученням № 243 Мінприроди України доручило Голові Рескомприроди АР Крим, начальникам держуправлінь екології та природних ресурсів в областях, місті Севастополі терміново вжити заходів з контролю за виконанням наказу Держкомлісгоспу України № 501 від 03.12.2005 р. "Про заборону полювання на пернату дичину на території України в мисливський сезон 2005/2006 року" та кожного вівторка інформувати Мінприроди про стан виконання цього доручення.
     
    Міністерством в межах компетенції підготовлений План заходів щодо попередження розповсюдження в Україні пташиного грипу та інших хвороб, що переносяться птахами (додається).
     
    Департамент біотичних, водних, земельних ресрусів та екомережі Мінприроди України 
     
    План заходів Міністерства охорони навколишнього природного середовища України щодо попередження розповсюдження пташиного грипу та інших хвороб, що переносяться птахами
     
    Захід
    Відповідальні
    Термін
    1. З метою забезпечення умов для концентрування перелітних птахів, попередження їх розсіювання, зменшення фактору турбування вжити додаткових заходів для заповідання територій, важливих для водно-болотних птахів, зокрема прискорення створення Сиваського національного природного парку.
    Державна служба заповідної справи,
    Республіканський комітет АР Крим з екології та природних ресурсів,
    Постійно
    2. Посилити контроль за виконанням наказу про припинення полювання на пернату дичину відповідно до доручення від 07.12.2005 р. № 243, забезпечити щотижневе інформування про стан його виконання.
    Державна екологічна інспекція, Республіканський комітет АР Крим з екології та природних ресурсів, державні управління екоресурсів в областях, м. Києві та Севастополі, Держкомлісгосп
    Грудень 2005 р. – січень 2006 р.
    3. Провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил поведінки у місцях скупчення перелітних птахів в умовах загрози розповсюдження пташиного грипу.
    Республіканський комітет АР Крим з екології та природних ресурсів, державні управління екоресурсів в областях, м. Києві та Севастополі
    Постійно
    4. Посилити роботу з моніторингу перелітних птахів. Забезпечити невідкладне інформування органів ветслужби про випадки масової загибелі диких птахів та надавати сприяння у відібранні проб для проведення відповідного аналізу. Опрацювати з МОН та НАНУ питання лабораторного діагностування хвороб видів фауни України
    Республіканський комітет АР Крим з екології та природних ресурсів, державні управління екоресурсів в областях, м. Севастополі,
    Державна служба заповідної справи у співпраці з науковими закладами
    Постійно
    5. Розробити програму моніторингу та дослідження видів мігруючих птахів, які потенційно можуть бути переносниками вірусу пташиного грипу.
    Департамент біотичних, водних, земельних ресурсів та екомережі, НАНУ
    1 півріччя
     
     
    Инф. Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.