• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коротко про тендер

    Опубликовано: 2017-06-16 21:23:42

    Тендери сьогодні проводяться досить часто й представляють собою вибір виконавця певного замовлення. Свого роду — конкурс. Зовнішньо все виглядає досить просто — компанії варто прорекламувати себе, показати власні переваги й таким чином можна отримати замовлення (часто — державне), а це робота й гроші. Але перемогти в таких конкурсах досить важко, бо учасників багато, а перемогти зможе лише один.

    Для проведення таких конкурсів, особливо державних, було створено веб портал держзакупівель. Компанія, яка бажає отримати певне замовлення, повинна відповісти на заявку й представити набір певних документів. Однак окрім державних замовлення тендери проводяться й приватними фірмами. Правда це робиться не так часто.

    Припустімо, держава бажає провести ремонт дороги або мосту. Вона подає замовлення й будівельні фірми приймають участь у конкурсі. В результаті обирається те юридичне обличчя, яке не тільки якісно виконає це замовлення. Бюджет, дуже часто, вказується заздалегідь й обговоренню не підлягає. Інколи, для прийняття участі в конкурсі, треба отримати запрошення від структури, яка проводить тендер й «непосвячені» компанії про нього навіть не взнають.

    Треба бути обережним, адже деякі тендери проводяться на платній основі й усі учасники повинні внести певні кошти. Часто це 5% від суми контракту. Не варто забувати, що інколи тендери проводяться для виду (тобто — виконавець вже давно відомий, але треба провести конкурс для звітності). Також тендер може бути влаштований, щоб найняти того, хто працюватиме за найменшу ціну (а це не правильно). Втім, з державними замовленнями таке практично ніколи не трапляється.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.