• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна докладає зусиль з адаптації до стандартів МОП щодо сучасної соціальної політики та зростання якості життя

    Опубликовано: 2017-06-15 08:40:45

    На 106 сесії Міжнародній конференції праці, що триває нині в Женеві, була приділена увага українським подіям – як  країна долає економічну кризу та розвиває національний соціальний діалог. Зовнішня агресія і незавершеність важливих реформ негативно впливають на внутрішній ринок, інвестиційний клімат і не дозволяють зосередитися повною мірою на розвитку та наданні належної соціальної підтримки громадян. Втім, соціальний діалог в Україні набирає сили, до цього докладають зусилля  роботодавці, ділова громада,  влада, а також профспілки. Саме у державно-приватному партнерстві може бути створений достатньо потужний економічний базис для підтримки позитивних соціальних трансформацій.
    Про це йшлося в доповіді співголови Національної тристоронньої соціально-економічної ради, голови ООРУ, президента УСПП Анатолія Кінаха, який представив консолідовану позицію роботодавців країни. Іншими учасниками сесії стали  міністр соціальної політики А.Рева, голова Федерації профспілок Г.Осовий тощо. 
    Перш за все, А.Кінах  висловив подяку іноземним партнерам за послідовну і тверду підтримку українського народу в цей непростий для нього час зовнішньої  агресії  і економічних потрясінь.
    «Наша країна переживає, очевидно, найважчий період за всю історію своєї незалежності. Але хочу запевнити вас, що, незважаючи на всі труднощі, ми твердо стоїмо на шляху забезпечення гідної праці та рівня життя, а також формування відповідального ставлення до середовища нашого існування і його  захисту від негативного впливу результатів життєдіяльності»,  – наголосив лідер ділової громади.
     На його думку, Україні варто наразі сконцентруватися  на відновленні довіри,  створення атмосфери партнерства, налагодження відповідального діалогу  між владою і бізнесом,владою і громадянським суспільством,  що є єдиною можливістю цивілізованим правовим шляхом вирішувати складні економічні проблеми, формувати ефективну економічну політику.  Тут організації роботодавців збільшують свою активність і на етапі розробки пропозицій, і наданні ресурсів, і контролю за діями влади  тощо.
    На жаль, система державного управління поки не переорієнтувалася на інноваційний розвиток та не сприяє поширенню  підприємницької ініціативи, добрий   інвестиційний клімат.  Окрім того, однією з найбільш затребуваних в українському суспільстві є потреба в істотному зниженні рівня корупції.
    Важливим завданням для України залишається і розвиток зеленої економіки, впровадження екологічних ініціатив, що є не лише вимогою часу, але й конкурентною перевагою усіх розвинених держав.
    «Зі зрозумілих причин увага українського суспільства прикута до вирішення внутрішніх нагальних проблем, але це не означає, що Україна випала з контексту загальносвітового розвитку. Ми уважно стежимо за процесами, що відбуваються в рамках Міжнародної організації праці, і вважаємо своїм завданням ефективну інтеграцію в європейське, світове співтовариство не лише з точки зору зростання нашої економічної конкурентоспроможності, але й адаптації до стандартів і вимог МОП щодо сучасної соціальної політики, зростання рівня життя, його якості», – підсумував Анатолій Кінах.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.