• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дерев’янко: Спробу вкрасти 100 мільйонів доларів на засобах зв’язку для армії має розслідувати НАБУ

    Опубликовано: 2017-06-07 08:28:46

    Генерали ЗСУ та деякі народні депутати намагаються обманути українців, Президента і прем’єр-міністра під час випробування засобів зв’язку для українських військових, щоб отримати корупційну вигоду.

    Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ»-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті 6 червня.

    «В той час як наші українські військові ціною власного життя нас захищають від агресора, деякі чиновники, народні депутати, генерали, нечисті на руку, намагаються заробити на постачанні в армію обладнання зв’язку для військовослужбовців», - заявив депутат.

    «Приблизно в 100 млн доларів оцінує життя військовослужбовців генеральсько-депутатській холдинг, який вирішив сьогодні заробити на крові, на війні ці гроші, порушуючи норми чинного законодавства», - обурився Дерев’янко.

    За його інформацією, саме така сума може осісти в кишенях «спритників» на черговій закупівлі Міністерства оборони.

    Депутат зазначив, що ця тема викликала гучний скандал, який розгорівся на підставі маніпуляцій високопосадовцями, генералами ЗСУ, фальшування їхніх доповідних, рапортів, в результаті чого в ситуацію втрутився Президент України, прем’єр-міністр України та прем’єр-міністр Ізраїлю.

    Дерев’янко нагадав, що спочатку Міністерство оборони зупинилось на одному з лідерів в цій галузі - ізраїльській компанії Elbit, яка постачає своє обладнання більше як в 50 країн світу, в тому числі в 10 країн НАТО та входить в трійку розробників спеціального обладнання радіозв’язку.

    «Проте дуже швидко на горизонті з’явилась турецька компанія Aselsan, яка дуже стрімко почала вичавлювати всі ті досягнення, які були побудовані з компанією Elbit. Це сталось не просто так. Сам генерал, начальник Військзвязку Володимир Рапко повідомив, що за цим стоїть сам Пашинський та його син», - повідомив нардеп.

    Дерев’янко зазначив, що особисто поїхав на полігон, де відбувається це випробування.

    «Хочу одразу заспокоїти всіх тих неадекватів, які вискакують, які забезпечують цю корупційну оборудку, намагаються нагнати туману секретності стосовно перебування мене як народного депутата на цьому випробуванні. Керівництво, яке здійснювало це випробування, на моє пряме запитання чи є якісь секретні документи, які маю підписати, відповідні погодження, бо я маю доступ до державної таємниці, відповіли, що немає», - підкреслив народний депутат.

    Він додав, що стало зрозуміло, що всі генерали, які проводять це випробування, намагаються обманути не тільки ті компанії, які беруть участь у випробуванні, а й Президента і прем’єра.

    «Вони протягнули методику так званих порівняльних випробувань і намагаються порівняти старе ізраїльське обладнання і новітнє турецьке обладнання, категорично при цьому відмовляючись випробовувати новітні зразки ізраїльського обладнання, яке сьогодні готові постачати», - обурився Дерев’янко.

    Він додав, що саме за ціною найновітніших зразків ізраїльського обладнання в кінці минулого року було придбане турецьке обладнання. Вартість такого контракту сягає 1 млн 500 тис доларів.

    «По всім оцінкам вартість обладнання  турецької компанії, яка далеко не є лідером, мала би бути на 30-40% дешевше», - підкреслив він.

    Дерев’янко заявив, що під час випробувань на власні очі побачив, що турецьке обладнання перестало працювати.

    «Коли я побачив на власні очі, що за одним столиком команда працює, а за іншим столиком команда не працює, мені відповіли, що обладнання саме турецької компанії зламалось», - обурився він.

    Дерев’янко пообіцяв докласти всіх зусиль, як народний депутат, щоб такі нечисті на руку посадовці, як Рапко, Пашинський, Вінник не мали змоги розкрадати бюджетні кошти, купуючи за високими цінами те, що коштує дешевше.

    «Не можна допускати такої жахливої корупції в армії, не можна обманювати ні прем’єрів двох країн, ні Президента України, коли він хоче, щоб дійсно відбулись справжні випробування. Заберіть свої брудні руки всі генерали, всі народні депутати, припиніть обдурювати народ, наганяти туман секретності», - закликав депутат учасників цієї оборудки.

    Дерев’янко переконаний, що цією справою повинно займатись Національне антикорупційне бюро і пообіцяв передати НАБУ всі матеріали, які має.
     
    Нагадаємо, 26 травня під час години запитань до Уряду Дерев'янко запитав у прем'єр-міністра Гройсмана, чи він знає про корупційну аферу при закупівлі засобів військового зв'язку для ЗСУ через турецьку фірму Aselsan. 

    Гройсман відповів, що він виступає за те, щоб провести справжні порівняльні випробування між обладнанням ізраїльської та турецької компанії.

    27 травня нардеп від БПП Іван Вінник заявив, що Дерев'янко та представник ізраїльської компанії "Елбіт" Вадим Авербух потрапили у військову частину, де проводилися секретні випробування зразків спеціального зв'язку.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.