• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Незабаром буде створено міжпарламентський форум України, Польщі та Литви задля допомоги розробки стратегії трансформації України

    Опубликовано: 2017-05-22 15:14:29

    У Варшаві представники громадянського суспільства, парламентарі України, Польщі та Литви домовились про створення міжпарламентського форуму «Трансформація України». До його діяльності долучаться також законодавці Німеччини і Канади. Офіційно форум запрацює з червня – після проведення спільного засідання парламентарів вказаних країн та ухвалення відповідної заяви.
    Про це стало відомо за результатами візиту делегації Національного форуму «Трансформація України» – члена наглядової ради, президента УСПП Анатолія Кінаха, координатора форуму  Михайла Харія, а також представників однойменного парламентського об’єднання – нардепів Леоніда Козаченка, Юрія Дерев’янка, Вадима Івченка до польської столиці.
    Міжпарламентський форум, що передбачається до створення, опікуватиметься стратегією розбудови економічно привабливої, правової України як частини європейської сім’ї. Він дасть змогу консолідувати українське суспільство навколо цієї мети, а також залучити до процесу закордонних партнерів, розширивши таким чином «коло друзів» нашої держави.
    Серед низки високопоставлених прихильників  цього процесу за кордоном – колишній прем'єр-міністр Литви, нині депутат сейму  та один із авторів так званого «плану Маршалла для України» Андрюс Кубілюс, держсекретар міністерства розвитку Польщі, член наглядової ради форуму «Трансформація України»  Єжи Квєцінський, представники сеймів та урядів цих країн. Саме за їх допомогою будуть ініційовані групи підтримки трансформації України в законодавчих органах Німеччини та Канади.
    «Окрім того, завданнями створюваної міжпарламентської платформи буде адаптація законодавства України до стандартів і регламентів Євросоюзу, в тому числі через запуск відповідної системи у Верховній Раді. Це питання важливе для вітчизняної економіки, підвищення її конкурентоспроможності», – повідомив Анатолій Кінах.
    Міжпарламентський форум є відкритим до приєднання народних депутатів інших дружніх країн та налаштований на співпрацю з їх державною владою та громадянським суспільством, громадськими організаціями та об’єднаннями, фінансовими та безпековими інституціями. Його діяльність направлена на консолідацію українського суспільства задля виходу з системної кризи цивілізованим конституційним шляхом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.