• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заплановане підвищення страхового стажу для пенсіонерів до обов'язкових 25 років не передбачає жодних гарантій та захищеності пенсіонерів у рамках солідарної системи.

    Опубликовано: 2017-05-15 17:43:15

    Таку думку висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    За його словами, громадяни мають мати однакові правила і розуміти, що вони не зміняться із часом, однак на сьогодні їх не має.

    "Українці не захищені від того, що через 2-3 роки у пенсійну реформу внесуть зміни, і стаж для виходу на пенсію буде іншим.

    Це пов'язано із тим, що пенсійні зміни взагалі перебувають на ручному управлінні виконавчої ради, а відтак, розраховувати щось на перспективу не варто", - повідомив голова Партії пенсіонерів.

    На думку Кукуріки, громадяни, розуміють, що солідарний рівень вже зараз є недоступним для багатьох з них, не кажуче вже про майбутні покоління, які довірятимуть накопиченням на особистих рахунках набагато більше.

    "У випадку, якщо солідарний рівень не є у власності громадянина,  то розраховувати на нього ніхто не буде. Тут варто також згадати показники демографії, які, з точки зору майбутніх пенсіонерів солідарного рівня лише погіршуватимуться. Відтак, українцям варто поступово переходити на індивідуальні накопичувальні рахунки, або ж інвестувати до недержавних пенсійних фондів, зберігати накопичення в банках,

    тощо", - пояснив голова ППУ.

    Кукуріка також наголосив, що пенсійна реформа перейшла на зовнішнє управління МВФ, а пенсіонерів, яких в Україні понад 12 мільйонів осіб, ніхто не запитав, чи готові вони до таких змін.

    "Щодо підвищення страхового стажу - варто провести всеукраїнське опитування, чи готові люди працювати довше на десять років заради пенсії. Крім того, абсолютно у жахливому стані перебуває забезпечення громадян, вік яких за 30 років роботою. У цьому відношення уряд має працювати спершу над усуненням будь-яких перепон щодо пошуку роботи українцям віком 40 -60 років", - підкреслив Кукуріка.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.