• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні потрібен ріст платоспроможності громадян

    Опубликовано: 2017-05-10 13:30:36

    Реформування економіки в першу чергу має стосуватись створення стабільної основи для зростання добробуту населення. Наразі паралельний ріст зарплат та цін не змінив соціально-економічну ситуацію, а малий та середній бізнес досі не має умов для розвитку. За урядовими підрахунками, 80% пенсіонерів живуть за межею бідності (а це більше 9 млн. осіб), заборгованість із виплати зарплати в Україні перевищила 2 млрд грн. В той же час, саме середній клас є запорукою стабільності в державі, успішної реалізації реформ, може ефективно протистояти економічним викликам сьогодення.
    На це звернули увагу в Українському союзі промисловців і підприємців.
    Зокрема, експерти УСПП переконані, що критерієм вдалості тієї чи іншої реформи в соціально-економічній сфері має бути прогноз показників її впливу на розвиток бізнесу, самозайнятості громадян, збільшення їх прибутків.
    «Ключовим тут є також притік інвестицій в Україну, створення внутрішніх програм стимулювання самозайнятості: кредитування банками, зміна парадигми податкових служб із каральних до консультаційно-наглядових тощо. В цьому напрямку є і власні напрацювання, і підтримка міжнародних партнерів, які розуміють перспективу національного ринку. Зокрема, Світовий банк прийняв нещодавно рішення про виділення чергового траншу в $150 млн. експортоорієнтованим малим і середнім підприємствам України», - підкреслив президент УСПП Анатолій Кінах.
    За ним, доступ вітчизняного бізнесу до довгострокового фінансування – запорука економічного розвитку країни, зростання її ВВП не на 1-2%, а на реально потрібні 7-9%.
    «Потенціал українського підприємництва надзвичайно великий. Особливо це стосується зараз малого і середнього бізнесу, який є більш гнучким, може легше перепрофілювати чи модернізувати виробництво, працювати як за аутсорсингом, так і за ексклюзивними замовленнями тощо. Яка тут роль держави? Не давити великими податками і тарифами, допомогти з виходом на експорт, сертифікацією продукції, створити систему кредитування реального сектору», - підкреслив президент УСПП.
    Нагадаємо, у квітні на ІІ Українському форумі бізнесу Прем’єр-міністр В.Гройсман пообіцяв провести запропоноване діловою спільнотою спеціальне засідання Кабміну. На ньому спільно із Нацбанком та підприємництвом необхідно розглянути механізми покращення доступу бізнесу до ресурсів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.