• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент України відкрив оновлений мостовий перехід через Дніпро

    Опубликовано: 2005-12-21 14:18:00
    Сьогодні, 21 грудня, за участю Президента України Віктора Ющенка відбулось урочисте відкриття ділянки автомобільної дороги М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ по греблі Каховської ГЕС.
     
    У заходах, присвячених цій події, взяли участь Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар, Голова Державної служби автомобільних доріг Вадим Гуржос, Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков, представники органів державної виконавчої влади та громадських організацій Херсонщини.
     
    Донедавна проїзд великовагового і негабаритного автотранспорту через греблю було заборонено. Потрібно було користуватися об’їзними шляхами через Херсон чи Запоріжжя. Легковий транспорт пропускався через греблю лише у реверсному режимі. Однак дозволити рух транспорту по мосту збудованому у 1956 році, який не ремонтувався капітально майже 50 років та не був розрахований на інтенсивність руху, що збільшується з кожним роком, було небезпечно. Тому питання проведення капітального ремонту назріло давно.
     
    Ремонтні роботи почалися у грудні 2003 року. Загальна кошторисна вартість об'єкту - 40,2 млн.грн. У процесі проведення ремонту мостовий перехід розділили на 3 окремі ділянки, на кожну з яких були розроблені окремі робочі проекти.
     
    Протягом 2005 року роботи на об'єкті велися цілодобово. У порівнянні з 2004 роком фінансування робіт по капітальному ремонту мостового переходу по греблі Каховської ГЕС було збільшено у 4 рази. Виконання робіт на об’єкті під особистий контроль взяв Президент України – Віктор Ющенко.
     
    У результаті ремонт мостового переходу закінчено на рік раніше встановленого терміну з високою якістю робіт. За сумлінну та якісну працю, під час урочистих заходів з відкриття мосту на Каховській ГЕС, високими державними нагородами були відзначені найкращі представники дорожньої галузі, ті, хто вніс найвагоміший вклад в дострокову здачу об’єкта в постійну експлуатацію.
     
    Введення в експлуатацію автомобільної дороги через греблю Каховської ГЕС вирішить проблему вантажоперевезень у межах Херсонської області, а також якісно покращить транспортне сполучення між Кримським півостровом та центральними областями України, дозволить ефективно використовувати автодорогу державного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ. Перепробіг вантажного автотранспорту зменшиться на 133 км. За попередніми підрахунками, завдяки цьому буде зекономлено моторних палив – 19 тис. т, зменшаться викиди в атмосферу шкідливих речовин на 4200 т., непродуктивні втрати часу пасажирів скоротяться на 205 тис. люд./днів, а фактична вартість мостового переходу, з урахуванням інфляції, зменшиться на близько 10 млн. грн. Загальний економічний ефект від введення в експлуатацію відремонтованого мостового переходу через греблю становитиме 337 млн. грн. 
     
    Міністерство транспорту та зв`язку України
    прес-служба
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.