• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молдова хоче укріпити бізнес-зв’язки із українським підприємництвом

    Опубликовано: 2017-04-11 11:09:31

    Молдовські ділові кола зацікавлені в партнерстві з вітчизняним бізнесом та виступають за нарощування показників торгівельно-економічного співробітництва. За прикладом вдалої співпраці українських промисловців і підприємців з Литвою, вже цьогоріч може бути створена двостороння Ділова рада, а міжурядові засідання підкріплені прагматичними бізнесовими зустрічами та перемовинами.
    Про це йшла мова на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із послом  Республіки Молдова в Україні Русланом Болбочаном.
    Молдовський дипломат відмітив успішність співпраці УСПП з міжнародними та іноземними партнерськими діловими організаціями, зокрема, із країнами Балтії. Він запропонував використати вже наявний досвід союзу задля нарощування двосторонніх контактів із молдовським бізнесом.
    В свою чергу, президент УСПП Анатолій Кінах завважив, що комунікація в рамках двосторонніх ділових рад зарекомендувала себе як хороший механізм вирішення ключових питань економічного партнерства. З Литвою така була створена в 2013 році і наразі систематично проводяться економічні форуми за участі глав обох держав, B2B зустрічі, семінари тощо.
    «Ми могли б започаткувати аналогічну систему і з Молдовою. Прохання визначити ділову асоціацію, союз тощо, які могли б виступати нашими партнерами і з якими міг би бути налагоджений прямий та постійний контакт», - наголосив А.Кінах.
    Також він звернув увагу посла, що ще одним майданчиком для успішних бізнес-комунікацій може стати засідання міжурядової комісії, найближче з яких заплановане на початок осені в Одесі.
    Руслан Болбочан підтримав ці ініціативи та звернувся із проханням надіслати проект типового договору УСПП із іноземними партнерськими організаціями, а також пропозиції щодо проведення ділового форуму, перемовин тощо в рамках засідання міжурядової комісії.
    «Оскільки ми надзвичайно зацікавлені в розвитку економічного співробітництва, маю переконання, що вже в найближчий час ми підшукаємо партнерську організацію з нашого боку, а також погодимо всі формальності для посилення міжурядових перемовин бізнес-контактами», - запевнив посол Молдови.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.