• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На 197 га у зоні відчуження заплановано висадити понад 1.5 мільйон сіянців лісу

    Опубликовано: 2017-04-10 08:50:23

    Цього року, під час весняно-осінніх лісокультурних компаній у зоні відчуження заплановано проведення заходів з лісовідтворення на площі 400 га, на майже половині з яких (197 га) протягом усього періоду заплановано до висадки понад 1,5 млн. сіянців. На іншій половині (203 га) розпочато планові роботи щодо сприяння поновленню лісу природним шляхом.
    За словами фахівців Державного спеціалізованого підприємства «Північна Пуща», які здійснюють лісо-господарські роботи у зоні відчуження,   погодні умови у березні дали можливість розпочати лісокультурні роботи раніше, ніж було заплановано.
    На сьогодні, у зоні відчуження висаджено вже понад 0,5 млн. сіянців, на площі 70 га (із розрахування 8 тис. шт. на 1 га).  За період  весняної лісокультурної кампанії заплановано провести висаджування лісових культур на площі 120 га.  Решту, буде виконано восени.
    Запланована площа під висадку молодих рослин у 2017 році більш ніж у 2 рази перевищує минулорічну -113 га.
    Основною лісоутворюючою породою є сосна звичайна, що складає понад 70% загальної кількості, проте використовуються й інші породи, зокрема дуб, береза та ін. (залежно від типу лісорослинних умов).
    «Ліс у зоні відчуження займає 70%  усієї площі і має важливе значення. Вирощування та висадка насаджень сприяє відтворенню біологічного розмаїття та раціонального використання існуючих природних комплексів та їх окремих компонентів у зоні відчуження, а також запобігає винесенню радіонуклідів за межі зони відчуження», - зазначив Голова Державного агентства з управління зоною відчуження  Віталій Петрук.
    Довідково:
    Усі лісництва ДСП «Північна Пуща» повністю забезпечують свої потреби у посадковому матеріалі, вирощуючи у розсадниках необхідну кількість стандартних сіянців, які мають забезпечити в майбутньому нормативну приживлюваність лісових культур.
    Також, співробітниками лісництв проведені роботи по заготівлі лісового насіння. Зокрема, отримано внаслідок заготівлі і переробки шишки 120 кг насіння сосни звичайної, заготовлено 3200 кг жолудя дубу. В квітні-травні поточного року буде засіяно лісові розсадники для вирощування посадкового матеріалу на 2018 рік.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.