• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оляна Гордієнко завершила роботу на посаді Члена НКЦПФР для переходу у ЄБРР

    Опубликовано: 2017-03-30 08:37:43

    Президент України Петро Порошенко 29 березня 2017 року підписав Указ про звільнення за власним бажанням Оляни Гордієнко з посади Члена Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

    Рішення піти з Комісії пов‘язано з переходом пані Оляни на посаду Директора департаменту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

    «Мені випала унікальна професійна можливість підняти питання корпоративного управління на новий інституційний рівень та виступити посередником між донорами та урядом України на посаді Associate Director, Governance in Economics, Policy and Governance department of European Bank of Reconstruction and Development (EBRD)», - пояснила Оляна Гордієнко на власній сторінці у Facebook.

    Вона повідомила, що на новій посаді в ЕБРР працюватиме над поліпшенням інвестиційного клімату, розвитком інституту бізнес-омбудсмена, реформу корпоративного управління та приватизацію.

    «Мені дуже прикро, що Оляна залишає нашу команду, адже як фахівець з юриспруденції,  корпоративного права вона привнесла в Комісію дуже високі стандарти роботи, прогресивні ідеї. Завдяки її енергії, драйву, комунікаційним талантам, професійним якостям, а ще пристрасному відношенню до справи, ми змогли досягти цілей, поставлених півроку тому. Вона виступила «драйвером» і «адвокатом» нещодавно прийнятих законопроектів, які є частиною великої корпоративної реформи, - законопроекту про сквіз-аут і законопроекту про корпоративні договори. Їх прийняття дозволило розпочати системне просування корпоративної реформи, яка складається з декількох важливих напрямків. Реалізація цієї реформи дозволить привести рівень корпоративного управління в Україні до рівня кращих світових стандартів. Комісія в цьому процесі і далі забезпечуватиме якісний і ґрунтовний підхід. З іншого боку, я дуже радію, що члени нашої команди потрібні суспільству, державі, міжнародним інституціям і на цих нових рівнях вони стають впливовими лідерами. Завдяки їх розвитку, і паралельно з ним, Комісія також розвиває свій інституційний потенціал. Щиро бажаю Оляні успіхів на цій новій ниві і буду радий майбутній співпраці», - наголосив Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

    Нагадаємо, у Комісії Оляна Гордієнко відповідала за впровадження і розвиток принципів корпоративного управління в акціонерних товариствах, реєстраційні процеси, пов‘язані з емісією цінних паперів, формування та реалізацію державної політики щодо емітентів цінних паперів, методичне забезпечення та координацію державного регулювання у сфері емісії та обігу боргових цінних паперів, тощо.

    Пані Гордієнко була призначена Членом НКЦПФР Указом Президента України №392/2016 від 12 вересня 2016 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.