• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова стратегія Укрпошти

    Опубликовано: 2005-12-19 13:44:00
    Рада директорів “Укрпошти” визначила нові перспективи розвитку поштової системи держави
     
    У четвер, 15 грудня, відбулось засідання Ради директорів Українського державного підприємства поштового зв'язку “Укрпошта”. Головував на засіданні Генеральний директор “Укрпошти” Ігор Кравець. У роботі Ради директорів взяв участь заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Гандабура.
     
    На засіданні було підбито підсумки роботи підприємства за 9 місяців поточного року та визначено стратегічні завдання на майбутнє.
     
    На відміну від минулих засідань Ради, які традиційно проходили у формі звіту, це засідання проходило в новому форматі, що одразу змінило характер його роботи.
     
    Сьогодні, у контексті комплексної програми реформування галузі транспорту та зв’язку, по кожній галузі окремо готується програма поліпшення її роботи. Стосовно “Укрпошти” наголос робиться на розвитку нових послуг та напрямків діяльності компанії з урахуванням світового досвіду, активному впровадженні сучасних технологій обробки та доставки кореспонденції, максимальному залученні інвестицій.
     
    Міністерство й особисто Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар приділяють належну увагу розвитку національного оператора поштового зв’язку, вирішенню нагальних проблем “Укрпошти” з метою перетворення підприємства на успішну, конкурентоспроможну компанію. Вирішення таких завдань вимагає нового рівня діалогу. Тому на засіданні мали місце як всебічний аналіз сучасного стану вітчизняної пошти, так і обговорення конкретних кроків, спрямованих на подолання певних кризових явищ.
     
    Проте головним виявився акцент на майбутньому підприємства. По суті, на засіданні було презентовано нове бачення ролі національного поштового оператора в сучасних умовах, а також прогноз щодо його розвитку.
     
    Виступаючи на засіданні Ради, заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Гандабура акцентував увагу на викликах, що стоять перед вітчизняною поштою. Слід враховувати передусім можливість виходу на український ринок потужних поштових операторів внаслідок майбутнього вступу України до Світової організації торгівлі та лібералізації вітчизняного ринку поштового зв’язку. Загострюється й конкуренція, зокрема, з боку телекомунікаційних операторів, Інтернет-провайдерів та операторів мобільного зв’язку.
     
    Це примушує активізувати не тільки пошук рецептів забезпечення життєдіяльності “Укрпошти”, а й визначення конкретних шляхів перетворення її на прибуткову, креативну компанію, яка “задає тон” на ринку поштового зв’язку України.
     
    Обговорення на Раді директорів засвідчило розуміння необхідності суттєвих змін у структурі та організації роботи Укрпошти.
     
    Генеральний директор УДППЗ “Укрпошта” Ігор Кравець у своєму виступі наголосив, що перспективи підприємства - у переході до нового формату роботи зі споживачами, різкому збільшенні ІТ-компоненти, підвищенні частки інфокомунікаційних послуг та більш гнучкому реагуванні на потреби ринку. “Сьогодні вже замало просто забезпечувати пересилання кореспонденції. Кожне поштове відділення має перетворитись на маркет зв’язку, де кожен клієнт, чи у великому місті, чи у невеличкому селі зможе отримати якісні, сучасні поштові послуги” - зазначив він.
     
    І.Кравець підкреслив, що мета “Укрпошти” - стати консолідованим підприємством з власним корпоративним стилем, єдиним набором послуг, які можна отримати у будь-якому куточку країни. Система управління має кардинально змінитися і набути рис чіткої вертикалі. Кожен керівник повинен усвідомлювати себе як менеджера, головне завдання якого - заробляти гроші, а не вирішувати власні справи.
     
    Пошта виконує важливі соціальні функції. Відтак необхідно налагодити діалог з місцевою владою, зокрема, у такому важливому питанні, як оновлення бази поштових скриньок, їх встановлення у нових будівлях. Позитивним прикладом вирішення цього питання є співпраця поштовиків та влади Києва.
     
    Майбутнє національного оператора має будуватися на нових поштових стратегіях та технологіях, сучасних інфокомунікаційних послугах, автоматизації виробничих процесів та контролю за якістю, ефективних інвестиційних проектах.
     
    У 2006 році планується оснащення комп’ютерною технікою відділень зв’язку на всіх рівнях, насамперед на рівні районів. Це дасть змогу різко підвищити якість поштових послуг, відійти від “ручного” управління виробничими процесами, налагодити ефективний контроль за дотриманням строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів.
     
     Завершено розробку Концепції мережі логістики транспортування та оброблення поштових відправлень. Вже днями планується розпочати обладнання робочих місць операторів сучасною комп’ютерною технікою. Це дасть можливість розширити клієнтську базу та відстояти перспективні сегменти ринку, пов’язані з розсиланням реклами, каталожною торгівлею, іншими бізнесовими проектами; налагодити взаємодію з операторами стільникового зв’язку.
     
    Підприємство планує розвивати також систему електронних платежів, активізувавши процес укладання угод про обмін міжнародними електронними переказами із зарубіжними країнами.
     
    Широкі можливості відкриває перед “Укрпоштою” новий сегмент ринку, який має великі перспективи – надання фінансових послуг, зокрема, пов’язаних з валютними операціями. У планах також – створення Пенсійного банку. Завдяки створенню мережі пунктів колективного доступу до Інтернет, “Укрпошта” стане важливою ланкою “електронного урядування” в Україні.
     
    “Укрпошта” має намір відійти від адміністративно-територіального принципу побудови підприємства, від якого, як архаїчного, вже відмовились у більшості країн світу. Пріоритетом має стати функціональний принцип, оптимальний для реалізації поштових послуг. Планується оптимізація схеми перевезень та зміни у стратегії сортування поштових відправлень, деякі інші зміни.
     
    Серед інших питань, що розглядались на засіданні - кадрове забезпечення “Укрпошти”. Планується низка кроків, які дозволять вирішити проблему повної зайнятості працівників та збільшити їх заробітну платню. Йде пошук і нових підходів щодо безпеки працівників пошти. Зокрема, запропоновано внести до Кримінального кодексу України норму, яка передбачає сувору відповідальність за напад на працівника пошти.
     
    Отже, “Укрпошта” не просто виживає, вона живе й активно розвивається, відкриваючи нові перспективи.
     
    STC.GOV.UA
     
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.