• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лізинг в Україні як індикатор реформ уряду

    Опубликовано: 2017-03-24 12:35:11

    Відбулася прес-конференція Асоціації лізингодавців України «Лізинг: результати і прогнози розвитку». За результатами 2016 року, ринок лізингу України за версією Асоціації склав 0,2% від ВВП країни і близько 6% від усіх капітальних інвестицій, а саме - 6,9 млрд грн. Структура лізингового ринку: 70% - автомобілі, 27-28% - с/г і спец. техніка. 5800 автомобілів - максимальне проникнення у авторинок за всю історію лізингу в Україні. Це 8,3% всіх проданих авто або кожен дванадцятий автомобіль. Для порівняння, банки профінансували купівлю 12-13% авто. Аграрний сектор сумарно отримав 640 предметів лізингу на 2 млрд грн.

    Всі учасники ринку очікують від 2017 року величезного попиту на послуги лізингу від малого і середнього бізнесу.

    Лізингові компанії точно відслідковують, як бізнес реагує на актуальні реформи уряду і оперативно фінансує позитивні трансформації в країні.

     Антон Дядюра, Генеральний директор лізингової компанії «ЕСКА Капітал»:
    «Головні тренди розвитку ринку лізингу в Україні на 2017 рік: попит аграріїв на лізинг за рахунок скасування спецрежиму оподаткування ПДВ. Завдяки лізингу вони можуть отримувати податковий кредит і оновлювати парк с-г техніки. Бум будівництва автомобільних доріг: на їх ремонт передбачено понад 29 млрд грн. Компанії вже активно нарощують парки будівельної та спеціальної техніки в лізинг, в тому числі збільшилась кількість заявок на лізинг. Заборона на ввезення вантажних автомобілів нижче стандарту Євро-5 змусив перевізників закуповувати більш нові автомобілі з Європи. Ресурс вантажних авто, які працюють в Україні - вичерпаний. Для перевізників ми запропонували спеціальну програму фінансування транспорту з Євросоюзу ».

    У прес-конференції взяли участь: представник Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов, голова Ради директорів Асоціації лізингодавців Олександр Кощєєв, директор Асоціації Марина Масіч, директор компанії АВІС | ВІП Рент Хайм Капельник, директор компанії ОТП Лізинг Андрій Павлушин, Антон Дядюра, генеральний директор лізингової компанії «ЕСКА капітал».

    Як відзначили гравці ринку, в 2016 році фінансовий і оперативний лізинг були затребувані у балансі 50% на 50%. А «середній чек» на покупку техніки в лізинг скоротився вдвічі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.