• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розмір пенсії прив‘язали до внесків

    Опубликовано: 2017-03-21 11:37:23

    Розмір пенсії українців залежатиме виключно від кількості сплачених громадянами внесків. Відтак, чим більше кожен українець зможе сплатити пенсійних відрахувань, – тим вищою у нього буде пенсія у майбутньому. Саме такий підхід закладений у новій пенсійний реформі.

    Однак, на думку голови Партії Пенсіонерів України, уряд не врахував, що середня зарплатня по Україні це, у кращому випадку, 5 тисяч гривень, а зарплата у 10 тисяч гривень, яка б апріорі означала високу пенсію, є недоступною для абсолютної  більшості громадян. Крім того, пенсія майбутніх пенсіонерів не захищені від інфляції та знецінення.

    «Принцип, який передбачений новою реформою, повинен обов’язково передбачати індексацію пенсійних виплат, оскільки пенсійні відрахування громадян мають бути захищеними від інфляції. На сьогодні ми спостерігаємо ситуацію, яка кардинально не співпадає із намірами уряду: три роки поспіль в Україні не проводили індексацію пенсій, ігноруючи законодавство та українську Конституцію. Дуже важливо, щоб такий прецедент не міг повторитися у майбутньому»,  - повідомив Микола Кукуріка.

    За його словами, українці, які не зможуть забезпечити собі гідну пенсію, мають бути соціально захищеними в країні.

    «Якщо громадянин не має відрахувань, які б забезпечили йому гідну пенсію, або ж не може самостійно докупити собі недостатній страховий стаж, – то такі громадяни мають бути впевненість у тому, що держава понесе за них соціальну відповідальність. Треба розуміти, що буде категорія громадян, які не змогли забезпечити собі пенсію через об’єктивні причини. Такі особи повинні отримувати гарантований державою соціальний міні мір, розмір якого має бути відомими всім», - пояснив голова ППУ.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла, що на осучаснення пенсій необхідно вдвічі більше коштів, ніж на сьогодні закладено урядом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.