• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про економічний ріст свідчитиме тільки зростання добробуту населення

    Опубликовано: 2017-03-07 12:45:43

    Обережні офіційні прогнози щодо 2% зростання ВВП цьогоріч ще не свідчать про економічний ріст. На фоні 17% його падіння за минулі роки темпи повинні бути набагато більшими, а для цього необхідні високопрофесійні системні дії на державному рівні. Адже суспільні реалії такі, що добробут населення не зростає: поруч з підвищенням мінімальної зарплати  ростуть тарифи і ціни, малий бізнес знаходиться під тиском і часто вимушений  закривати  підприємства. Поруч із тим, саме платоспроможність населення – показник якості та рушій розвитку економіки. На український ринок в сучасному його стані не цікаво виходити не тільки зовнішнім інвесторам, але й національним виробникам, які орієнтуються на експорт. На цьому наголосив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі одного із вітчизняних телеканалів.
    «Про економічний ріст йдеться, коли зростають доходи громадян, вони забезпечені доступом до якісної медицини, освіти тощо, можуть придбати житло. Середній клас – це запорука стабільності в країні: в Європі 70-80% ВВП формує саме середній клас, мале підприємництво. Навіть сусідня Польща, до якої вже виїхало 1 млн. українців і країна  готується прийняти стільки ж, має 50% досить заможних громадян в своєму активі. В Україні до таких себе відносять 1%, а за іншими даними – 5%. Про які економічні реформи йдеться, коли середня платіжка за комунальні послуги в Києві дорівнює розміру середньої заробітної плати?», – каже президент УСПП.
    Він від імені ділової громади Україні наголошує на потребі провадження в Україні системної державної політики: програм розвитку промисловості, підтримки дрібного підприємництва, експорту, залучення зовнішніх інвестицій тощо.
    «Це дасть і урядовцям, і бізнесу, і нашим міжнародним партнерам розуміння того, що і в які терміни потрібно зробити, врахувавши  ефективність та вплив цих рішень на економіку та рівень життя українців. До прикладу, новації початку року призвели до закриття сотень тисяч ФОПів, частина з яких була «на плаву», хоч і періодично. Тепер ці люди підуть на біржі праці чи поїдуть на заробітки за кордон, адже нових виробництв в Україні не відкривається. Промислові виробники також потребують розумної сучасної політики державного протекціонізму. Смішно говорити, що міжнародна практика це виключає: такі програми є в США, країнах ЄС, Японії. Нашою метою є недопущення деіндустріалізації», – підкреслив Анатолій Кінах.
    Бізнес готовий включатися в таку системну роботу, надаючи  власні ресурси. Деякі проекти він починає  самостійно. Так, УСПП спільно із ПриватБанком реалізовує програму «Україна – країна підприємців» із популяризації ділової активності, самозайнятості. За її проміжними результатами десятки облдержадміністрацій, КМДА виділили мільйони гривень на підтримку бізнесу в регіонах. Громадська організація популяризує  енергоефективність, надає підтримку і консультації експортерам, проводить міжнародні бізнес-форуми і виставки.
    «Та має бути комплексна державна політика. Це гарантія успіху і сигнал хороших перетворень інвесторам. Ми і надалі наполягатимемо на її впровадженні в усіх сферах економічного життя країни», – резюмував лідер ділової спільноти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.