• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Завдяки високій конкуренції на енергобіржі, ПАТ Укргазвидобування додатково заробило майже 2 млн долл

    Опубликовано: 2017-03-01 13:04:11

    Українська енергетична біржа забезпечила функціонування одночасно 5 торгових секцій. Одночасно проводилися біржові аукціони згідно ПКМУ 570 (60СГ-УЕБ), торги нафти що знаходиться на балансі Укртранснафта (OGCD-280217), нафтопродукти Укргазвидобування (UGV-87), зріджений газ виробництва Полтавської нафтогазової компанії (LPG-280217) та найбільш цікаві торги вівторка - ПАТ «Укргазвидобування» щодо реалізації нафтопродуктів на експорт (UGVE-21).
     
    На експортні торги UGVE-21 ПАТ "Укргазвидобування" виставило 72 тис. тонн бензолу та 60 тис. тонн реформату, що становить річний обсяг відвантажень таких нафтопродуктів. Всі партії нафтопродуктів було виставлено на торги із доставкою залізницею до кордону.
     
    Під час торгів, учасники ринку торгувалися не за обсяги нафтопродуктів, а за премію чи дисконт до котирування відповідного нафтопродукту, які розраховуються інформаційно-аналітичними компаніями Argus та Platts. У торгах прийняло участь 8 учасників-нерезидентів.
     
    За результатами торгів, весь обсяг бензолу було виставлено із дисконтом -80 $/t, а реалізовано з дисконтом -74,5 $/t, а реформат було виставлено з дисконтом -60$/t, а за результатами торгів, дисконт склав -37,5$/t. В підсумку даних торгів, загальний обсяг додаткових надходжень оцінюється спеціалістами Української енергетичної біржі у 1,746 млн. долл США.
     
    "Торги пройшли дуже активно, ми спостерігали сувору конкурентну боротьбу. Саме такі торги дозволяють виявити справжню ринкову ціну та справедливо оцінити вартість будь-якого біржового товару. Ми вітаємо успіх Укргазвидобування та впевнені, що вся валюта, що надходить до національної економіки посилює гривню. Такі торги дозволяють забезпечити державну компанію стабільним та гарантованим ринком збуту та спланувати прогнозований грошовий потік на весь фінансовий рік. Саме тому Українська енергетична біржа запровадила торги таким унікальним інструментом, як TERM-контракти. Вони покликані забезпечити прозоре формування цін і участь у торгах великих транснаціональних трейдерів та підтверджує їх зацікавленість у продукції вітчизняного виробництва та високих характеристиках якості. Наші спеціалісти провели величезний обсяг роботи з розробки даного інструменту та залучення учасників ринку для його запровадження і сьогоднішні торги яскраво доводять, що ці інструменти є ефективними та зручними. Оскільки даний інструмент вже добре опрацьований на ринку нафтопродуктів, ми можемо запропонувати його використання на ринку вугілля та інших ринках. Тільки так ми забезпечимо прозоре та ринкове ціноутворення на ринку вугілля України, та забезпечимо енергонезалежність України", - прокоментував результати торгів генеральний директор Олександр Коваленко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.