• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Створивши дієвий механізм реалізації права на страйк, ми зможемо розвинути профспілковий рух в Україні за найвищими міжнародними стандартами»

    Опубликовано: 2017-02-27 08:41:01

    Таке переконання висловила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини під час зустрічі з представниками громадської організації «Трудові ініціативи» і центру «Солідарність» в рамках кампанії «Солідарність проти корупції».
    Вказана кампанія покликана привернути увагу членів профспілок і громадянського суспільства до ролі свободи асоціацій та профспілкового активізму в антикорупційній діяльності.
    Під час зустрічі учасники обговорювали важливість захисту основних трудових прав працюючих, зокрема, право на асоціацію та право на страйк.
    Нагадаємо, під час одного з круглих столів, який відбувся в Офісі Омбудсмана України і був присвячений темі права на страйк як головного інструмента боротьби профспілок за трудові права, присутніми було висловлено пропозицію щодо створення механізму громадського партнерства  з метою успішної реалізації конституційного права на  страйк. Озвучену ініціативу беззаперечно було підтримано Уповноваженим з прав людини Валерією Лутковською.
    Під час зустрічі Уповноважений з прав людини, у свою чергу, висловила пропозицію провести круглий стіл, присвячений детальному обговоренню практичного впровадження ініціативи громадського партнерства “За право на страйк!”, зокрема, в частині розробки проекту Меморандуму, на основі якого може бути створена Платформа громадського партнерства “За право на страйк!”, її основні напрями діяльності та інше.
    «До майбутнього механізму партнерства ми плануємо залучити Офіс Омбудсмана, профспілки, представників громадських організацій та організацій підприємців. Спільно у нас буде можливість розвивати профспілкову культуру за найвищими міжнародними стандартами. Очікуємо, що й міжнародні  структури, які опікуються розвитком інститутів громадянського суспільства, також згодом приєднаються до інформаційних, просвітницьких та адвокаційних кампаній, які  подібне партнерство могли  б популяризувати», – зазначила Валерія Лутковська.
    Присутні учасники зустрічі підтримали озвучену ініціативу та вирішили найближчим часом провести такий захід.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.