• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-служба МОЗ інформує

    Опубликовано: 2005-12-14 10:54:00
    За повідомленням Закарпатської обласної санітарно-епідеміологічної станції за минулу добу станом на 800 14.12.2005 року в с.Сімер Перечинського району Закарпатської області нових хворих на черевний тиф не виявлено.
     
    У стаціонарі перебуває 7 хворих та 20 осіб з метою медичного обстеження. Лабораторно підтверджено діагноз у 6 хворих.
     
    За даними епідеміологічного розслідування, причиною спалаху ймовірно стала питна вода із шахтної криниці приватного господарства та джерела локального водопроводу ліцею, в якій виявлено збудник черевного тифу.
     
    За минулу добу проведено 217 подвірних обходів, оглянуто 425 особи, осіб з гарячкою не виявлено. Було проведено 1605 подвірних обходів, оглянуто 4883осіб, виявлено 8 осіб з гарячкою. Санітарно-епідеміологічною службою досліджено 1756 проби з об’єктів довкілля (харчових продуктів, питної води, змивів тощо). Виявлено 30 проб, які не відповідали вимогам санітарних норм, у т.ч. 3 проби питної води, відібраної із шахтної криниці у вогнищі. В осередках захворювання проведено заключну дезінфекцію.
     
    Населення села забезпечено завізною питною водою гарантованої якості, дозволено користування питною водою з 72 індивідуальних криниць.
     
    Проводиться санітарно-освітня робота серед населення з питань запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції.
     
    У вогнищі продовжується проведення комплексу протиепідемічних, санітарно-гігієнічних та дезінфекційних заходів.
     
    Ситуація знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров’я України.
     
    Міністерство охорони здоров’я України інформує про хід виконання Указу щодо введення надзвичайного стану в населених пунктах Автономної Республіки Крим.
     
    Станом на 800 14.12.05 ситуація з пташиного грипу в Автономній Республіці Крим залишається складною.
     
    Відповідно до повідомлення управління Державного департаменту ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, продовжується епізоотія серед свійської птиці у подвір’ях, про що свідчить реєстрація нових випадків загибелі птиці в Чорноморському районі: смт.Чорноморське, с.Марьїно та с.Хмельове. Відібрано матеріал від всіх загиблих птахів для дослідження та направлено у республіканську лабораторію ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим.  
    За попередніми даними знаходиться під наглядом   в смт.Чорноморське -12536 осіб, с.Марьїно – 76 осіб, с.Хмельово – 241 особа.
     
    Загибель птахів зареєстровано в 25 населених пунктах (з них в 11 лабораторно підтверджено загибель птахів викликану вірусом пташиного грипу H5N1). 
    В населених пунктах продовжується комплекс протиепізоотичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання розповсюдженню захворювання на інші території. 
    Епідемічна ситуація знаходиться під контролем державної санітарно-епідеміологічної служби України.
     
    Прес-служба МОЗ
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.