• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр праці України: рівень освіти не відповідає вимогам роботодавців

    Опубликовано: 2005-12-14 10:26:00
    Невідповідність профтехосвіти вимогам роботодавців - одна з головних проблем, які вимагають якнайшвидшого вирішення, вважає Міністр праці та соцполітики Іван Сахань.
     
    В ході засідання "круглого столу" на тему "Ринок послуг освіти та ринок праці", яке відбулося з ініціативи Міністерства праці та соціальної політики України разом з Міністерством освіти та науки України, Іван Сахань відзначив, що сьогодні складається ситуація, коли в значної кількості підприємств є потреба у кваліфікованих працівниках.
     
    В той же час він підкреслив, що тисячі випускників вищих і професійно-технічних навчальних закладів не можуть знайти себе на ринку праці. Ця ситуація, на думку міністра, обумовлена відсутністю "діючого механізму взаємодії ринку освітніх послуг і ринку праці". Ситуація з невідповідністю професійної освіти вимогам роботодавців, за його словами, вимагає якнайшвидшого вирішення, оскільки "цей дисбаланс буде загострюватися й далі", що згодом може призвести до "необоротних наслідків для економіки країни в цілому".
     
    Іван Сахань також звернув увагу на невідповідність якості пропонованих роботодавцями робочих місць очікуванням випускників вищих і профтехнічних навчальних закладів.
     
    Під час "круглого столу" виступив і директор Департаменту Міністерства освіти та науки України Ярослав Болюбаш, що звернув увагу на таку проблему, як процес "масовості вищої освіти". Цей процес, на його думку, обумовлює збільшення соціальної напруги на ринку праці й створює умови для збільшення кількості безробітних, і здебільшого, саме серед випускників ВНЗ.
     
    За переконанням Ярослава Болюбаша, сьогодні конче потрібно налагодити систему, за якою відбувалося б вивчення й прогнозування попиту в кадрах, удосконалювання формування та розміщення держзамовлення, спрощення механізму ліцензування, підвищення якості професійної підготовки кадрів й якості робочих місць, створення системи профорієнтації молоді на потреби ринку праці та ін.
     
    Оsvita.org.ua
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.