• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові можливості працевлаштування для випускників навчальних закладів Львівщини

    Опубликовано: 2005-12-14 10:09:00
    У грудні 2005 року у Львівському Палаці мистецтв відбувся 11-й Ярмарок Кар'єри для молоді, приурочений до Дня зайнятості.
     
    В урочистому відкритті ярмарку взяли участь голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, його заступник Ярослав Пітко, директор Львівського обласного центру зайнятості Михайло Хміль, заступник голови Ради профспілок Львівщини Михайло Будзан, заступник міського голови Львова Василь Білоус, проректор НУ «Львівська політехніка» Володимир Павлиш.
     
    Постійним учасникам Ярмарку кар’єри – працедавцям - голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та директор Львівського обласного центру зайнятості Михайло Хміль вручили спеціальні дипломи.
     
    Цьогорічний ярмарок став найбільш масовим. Якщо торік у цьому заході брали участь 48 працедавців, то тепер представники кадрових служб - понад 98 підприємств, організацій, установ та 5 кадрових агенцій - прагнули якнайкраще репрезентувати виробничу діяльність своїх колективів, адже були дуже зацікавлені в укомплектуванні кадрового потенціалу молодими дипломованими фахівцями. На загал було запропоновано понад 1000 вакансій, серед яких – інженери, програмісти, менеджери з продажу, спеціалісти з маркетингу, а також багато робітничих професій. Претенденти ж на вакансії мали змогу безпосередньо зустрітися з майбутніми працедавцями, представити їм свої резюме. Цього разу ярмарок відвідало понад 5 тисяч осіб. Переважна більшість з них – студенти, випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів, а також безробітні. Але головне те, що 325 випускників домовилися з працедавцями щодо працевлаштування.
     
    У рамках ярмарку відбувся «круглий стіл» за участю працедавців, представників профтехосвіти, державних та соціальних структур, громадських організацій. Його тема: «Здобуття робітничої професії – альтернатива молодіжному безробіттю». Було організовано також низку тренінгів на теми: «Самореалізація», «Критерії професійного самовизначення», «Ефективне резюме», «Юридичні аспекти працевлаштування», «Підготовка та успішне проходження співбесіди» тощо. Окрім працівників служби зайнятості, їх проводили фахівці Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» та Львівського обласного молодіжного центру праці.
     
    Усього спеціалістами Львівського міського та районних центрів зайнятості було надано 1947 інформаційних, профорієнтаційних та профконсультативних послуг. Як засвідчує досвід, подібні заходи стають досить дієвим інструментом, що допомагає наблизити потенційного працівника до майбутнього працедавця.
     
    Варто також додати, що новий поштовх для працевлаштування молодих фахівців, зокрема, дасть Закон України «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю», що набуде чинності 1 січня 2006-го року.
     
    Державна служба зайнятості
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.