• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євродепутати підтримують реформи в Україні та закликають не зволікати з безвізовим режимом

    Опубликовано: 2016-12-21 15:51:15

    Сьогодні в Україні з візитом перебуває Голова Комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок (Європейська народна партія; Німеччина). Він, зокрема, проводить зустрічі з Головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом і Віце-прем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе. Вчора, у вівторок, Брок, а також заступники голови Делегації Європарламенту до Парламентського комітету асоціації між ЄС і Україною Тібор Шаній (група Прогресивного альянсу соціалістів і демократів; Угорщина) і Кая Каллас (група Альянсу лібералів і демократів заради Європи; Естонія) зробили таку заяву з приводу Ради асоціації між ЄС та Україною, що відбулася 19 грудня.

    «Рада асоціації між ЄС та Україною стала ще однією демонстрацією тісної співпраці між Європейським Союзом і Україною; також вона засвідчила наші спільні цінності та бажання поглибити процес політичної асоціації та економічної інтеграції. Ми приєднуємося до наданої з цього приводу зі сторони ЄС високої оцінки реформ, які останніми місяцями Україна провела у важливих сферах. Також ми вітаємо підписання низки нових угод, які стосуються фінансової підтримки Євросоюзом процесу реформ.

    Окрім того, ми висловлюємо наше задоволення прогресом, який було нещодавно досягнуто щодо двох наріжних каменів відносин ЄС з Україною.

    Стосовно Угоди про асоціацію, то голови держав і урядів країн-членів ЄС продемонстрували свою рішучість віднайти спільне рішення з метою створення умов для ратифікації цієї Угоди Нідерландами. Після висновків Європейської Ради, ухвалених 15 грудня, ми закликаємо Нідерланди якнайшвидше завершити процес ратифікації цього документа. Наразі ми як ніколи раніше переконані у безсумнівній цінності Угоди, від якої отримують користь як українські громадяни, так і громадяни ЄС. У зв’язку з цим ми нагадуємо про історичну одночасну ратифікацію цього документа Верховною Радою та Європейським Парламентом, що відбулася понад два роки тому; це був безпрецедентний жест солідарності між двома парламентами.

    Ми також вітаємо переконливий прогрес, що його було нещодавно досягнуто щодо так званого «механізму призупинення безвізового режиму»; для Ради він був умовою завершення обговорень питання запровадження безвізового режиму для громадян України, які подорожують до країн Шенгенської зони. Наразі, коли механізм призупинення безвізового режиму погоджено та, з боку Європейського Парламенту, навіть схвалено на рівні пленарного засідання, не потрібно надалі відтерміновувати візову лібералізацію для України. Таким чином ми закликаємо Раду ЄС дослухатися до Європарламенту та завершити відповідну процедуру.

    Наостанок, ми вітаємо поглиблення співпраці між ЄС та Україною в енергетичній сфері, що засвідчили нещодавнє підписання нового Меморандуму про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства та поновлення тристоронніх газових перемовин. Ми й досі стурбовані з приводу подвоєння потужностей газопроводу «Північний потік» (проект «Північний потік-2»). У такий спосіб ми й надалі проводитимемо інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо контпродуктивного впливу, який чинитиме цей проект на енергетичну безпеку та диверсифікацію постачань ресурсів. 

    Ми очікуємо на продовження співпраці з нашими українськими колегами у Верховній Раді у 2017 році. Сподіваємося, що ця співпраця розвиватиметься у дусі довіри та солідарності, якими завжди керувалася наша спільна робота. Це важливо для підтримки процесу реформ, демократичної консолідації – зокрема, за допомогою модернізації Верховної Ради, – а також незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України».  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.