• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Упорядкування МАФів в Києві не повинно перетворюватись у війну з малим бізнесом

    Опубликовано: 2016-12-20 11:23:19

    «Війна»  за благоустрій та естетичну привабливість  столиці не повинна перетворюватись у справжню війну із малими підприємцями, брутальні нічні знесення МАФів разом з товарами та подекуди – бійками із власниками. Малі підприємці вже  неодноразово наголошують на відсутності   правових підстав для таких дій, будь-яких попереджень напередодні  варварських рейдів. Вони також розповідають  про випадки крадіжок під час демонтажу, брутальної поведінки «тітушок»  у масках.  Це є грубим порушенням законності  та неприпустимо для столиці європейської держави. На цьому наголосили в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.
    «Ми підтримуємо наміри київської влади навести лад з благоустроєм відповідно до Генплану розвитку столиці та з ліцензіями і санітарною документацією підприємців, що відкривають кіоски. Втім, такі методи наведення ладу не мають нічого спільного з європейським обличчям міста. Влада зовсім не зважає, що її обов’язок –  упередження брутальних дій, вчинки на основі  закону та цивілізованих норм дотримання правопорядку,  налагодження діалогу з малим бізнесом, детальні роз’яснення своєї політики, допомога з вирішенням проблеми, підготовка пропозицій альтернативи торговим місцям там, де вони заважають життю містян та не вписуються в навколишнє середовище», – зазначив голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах.
    Ділова спільнота категорично засуджує нічні «рейди» з розгромом торговельних майданчиків та ліквідацію приміщень разом з товаром, нанесення  матеріальних та  моральних збитків підприємцям.
     Так, за повідомленнями ЗМІ та очевидців, вночі проти 15 грудня знесли МАФи біля метро Оболонь – по магазинам пройшлися двома тракторами з ковшами. У демонтажі брали участь кілька десятків людей у балаклавах. У такий самий спосіб раніше були демонтовані кіоски біля ринку «Юність» і біля станції метро «Політехнічний інститут». МАФи руйнували, не відключаючи від основних комунікацій і з товаром всередині. Резонансним стало знесення літньої тераси ресторану «Девайс» на вул. Богдана Хмельницького в центрі Києва. Вона була демонтована бульдозером, а сама подія супроводжувалась бійкою комунальників, власників та поліції.
    За словами голови Асоціації власників МАФів Тетяни Петренко, випадки крадіжок під час демонтажу відбуваються постійно, але ще жодного разу господарям не вдалося компенсувати збитки.
     «Всі питання щодо законності встановлення та функціонування малих архітектурних форм повинні вирішуватись цивілізованим шляхом. Навіть якщо у влади є питання до власника МАФу, їх не можна вирішувати, нехтуючи правами людини, правами   власника і підприємця, які гарантовані Конституцією України. Маски-шоу, бійки  та розтрощення чужого майна – це відверта неповага до прав підприємців, прав громадян на спокійне захищене життя, відверте знущання над таким поняттям, як інвестиційний імідж столиці та країни в цілому», – наголошує Анатолій Кінах.
     В Антикризовій раді громадських організацій наголошують, що в країні триває соціально-економічна  криза, зростає безробіття. В столиці проживають вимушено переселені особи з сходу, яким потрібно десь працювати. Для таких верств населення потрібні спеціальні програми підтримки та захисту, в тому числі з працевлаштування в малому бізнесі.  З людьми потрібно вести діалог, надаючи можливість стати підприємцем, пропонуючи альтернативу, варіанти. 
    УСПП закликало всіх підприємців, що постраждали від брутальних дій комунальників,  звертатися за допомогою до союзу.  УСПП працює в рамках відповідних угод з КМДА та громадською радою при ній та готовий відстоювати права бізнесу,  разом відпрацьовувати компромісні, альтернативні варіанти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.