• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейський Союз виконує свої зобов’язання щодо підтримки України

    Опубликовано: 2016-12-20 08:39:42

    Сьогодні вранці у рамках Ради асоціації між ЄС та Україною (спільний прес-реліз) Європейська Комісія та Україна підписали низку угод. У такий спосіб були продемонстровані чинні зобов’язання Євросоюзу перед Україною та щодо реформістських зусиль, яких докладає держава. Бюджет угоди з підтримки державного управління в Україні складає 104 млн. євро; це – один з компонентів більшого пакету підтримки Євросоюзом підзвітного та прозорого урядування в Україні із загальним бюджетом у 300 млн. євро. Окрім того, було підписано низку угод з транскордонної співпраці. Таким чином була підтверджена участь України у фінансованих Євросоюзом програмах за участю Румунії; Польщі та Білорусі; Угорщини, Словаччини і Румунії; а також Чорноморського регіону. Ці програмами посилюватимуть безперервний соціально-економічний розвиток у регіонах по обидва боки спільних кордонів. Також вони сприятимуть розв’язанню спільних проблем у цілій низці пріоритетних сфер та гарантують ефективність і безпечність кордонів. Більше інформації з приводу угод можна знайти на цьому веб-сайті. 

    Сьогодні вдень Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Україна підпишуть угоду про надання кредиту у розмірі приблизно 600 млн. євро, що також частково підкріплена грантами ЄС; це – найостанніший з низки кредитів із програми фінансової підтримки на 2014-2016 роки (загальна сума – 3 млрд. євро). Загалом, ці кошти є частиною пакету підтримки ЄС із бюджетом в 11 млрд. євро, що його було оголошено Євросоюзом у березні 2014 року. Вони засвідчують, зокрема, відданість ЄС ідеї допомогти Україні стабілізувати свою фінансово-економічну ситуацію, підвищити стійкість та діяти як каталізатор процвітання для українських громадян. Більше інформації можна знайти на вебсайті ЄІБ.

    Рада асоціації відбулася з плином одного місяця після вдалого проведення XVIII саміту між ЄС та Україною. Також тиждень тому ЄС оприлюднив спільний звіт, у якому аналізується стан справ із впровадженням Україною Порядку денного асоціації від 1 січня 2015 року (з відповідним прес-релізом можна ознайомитися за таким посиланням).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.