• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лише половина фракції «Батьківщини» голосує за соцзахист військовослужбовців

    Опубликовано: 2016-12-19 13:31:45

    Лише половина фракції «Батьківщини» підтримує законопроекти щодо соціального захисту  військовослужбовців, депутати Радикальної партії Олега Ляшка не додають голосів за закони щодо соціальної політики, а «Опозиційний блок» побудував роботу в режимі бойкоту, взагалі не голосуючи за жодні закони (із 160 законів нуль голосів за 58). Про це йдеться у звіті КВУ: «Верховна Рада: підсумки року». 
    За два роки роботи Верховної Ради було прийнято 19 законів, що стосувалися соціального захисту військовослужбовців. За них в середньому голосувало лише 50% депутатів фракції «Батьківщини». Це найнижчий показник серед фракцій парламенту після «Опозиційного блоку», в якого 6%.
    Найвищий показник підтримки відповідних законів у «Народного Фронту», «Самопомочі» та Блоку Петра Порошенка. В середньому «за» голосували 78% депутатів «Самопомочі», 77% - «Народного Фронту» та 69% - БПП. Депутати БПП та «Народного Фронту» також найчастіше були авторами законів щодо підтримки військовослужбовців. Вони долучилися до розробки 12 та 10 законів відповідно.
    «Ймовірно, на позицію «Батьківщини» впливає те, що авторами більшості законопроектів щодо захисту військовослужбовців були їх політичні опоненти – депутати БПП і Народного Фронту. Однак саме ці закони не можна розглядати в політичні площині. Адже вони стосуються різноманітних пільг для військовослужбовців: додаткових відпусток, звільнення від сплати окремих видів зборів тощо. Показово, що лише 11 депутатів «Батьківщини» із 19 проголосували «за» закон №615, який надавав учасникам АТО та їх сім’ям субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Хоч ця тема є однією з ключових для цієї політичної сили» - зазначив Денис Рибачок.
    «Така ситуація продовжує існувати й зараз. Так, 6 грудня 2016 року, в День Збройних сил України, депутати прийняли постанову, яка дозволяє контрактникам, що перебувають на передовій, отримувати вищі зарплати. Лише 10 депутатів «Батьківщини» із 21 підтримали це рішення. При цьому «Батьківщина» регулярно наголошує, що контрактна армія є пріоритетом» - додав Рибачок.
    Методологія: при підрахунку враховувалися діючі закони, профільним комітетом щодо яких було визначено Комітет ВРУ у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.