• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • КМЄС провела тренінг щодо взаємодії поліції з громадою в 15 областях; канадська поліція долучається до останньої фази

    Опубликовано: 2016-12-16 15:17:37

    Сьогодні церемоніями вручення сертифікатів учасникам тренінгів в Івано-Франківську, Миколаєві, Полтаві та Ужгороді завершився четвертий етап організованої Консультативною місією ЄС (КМЄС) програми тренінгів із взаємодії поліції з громадою. Відтак загальна кількість областей, охоплених програмою протягом 2016 року, сягнула п’ятнадцяти. П’ята фаза проекту розпочнеться 21 лютого 2017 року тренінгами в Луцьку та Тернополі і планується, що до кінця 2017 року проект охопить всі області.
     
    Взаємодія поліції з громадою або «community policing» — це філософія, мета якої зміцнити зв’язок між поліцією та громадою, якій вона служить. Це ефективна стратегія для зниження рівня злочинності, побудована на розумінні, що місцеві громади самі найкраще здатні виявляти гарячі точки, де мають місце злочини або антисоціальна поведінка. Принцип взаємодії поліції з громадою робить великий акцент на запобіганню злочинності завдяки виявленню головних причин злочинів через співпрацю між поліцією, місцевою владою, представниками місцевого бізнесу, співробітниками державних установ (вчителів, лікарів тощо) або представниками духовенства.
     
    Крім того, філософія «community policing» є ключовою для реформування правоохоронних органів, щоби вони захищали та служили громадянам. Її мета: наділити офіцера поліції найнижчої ланки правом самостійно приймати рішення та через навчання забезпечити його знаннями, необхідними для прийняття правильних рішень максимально близько до джерела проблем.
     
    КМЄС – перша міжнародна організація, що запустила програму тренінгів щодо взаємодії поліції з громадою по всій країні. Тренінги проводилися за моделлю «навчання тренерів», тож випускники програми тепер повинні навчати своїх колег на місцях. Навчаючи слухачів як ефективно навчати на основі принципу навчання, в центрі якого – студент, до курсу включено модулі про те, як створювати Громадські дорадчі ради, що зводять разом представників поліції та громади, та управляти ними. Крім того, місія надавала консультації щодо визначення та досягнення цілей, формування колективу, ефективних комунікацій та етичної поведінки.
     
    Вперше тренінги, що пройшли в Івано-Франківську, Миколаєві, Полтаві та Ужгороді, було проведено за участю офіцерів канадської поліції. Планується, що співпрацю КМЄС та канадської поліції буде продовжено і в майбутньому.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.