• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук обговорив шляхи пожвавлення інвестування у високоефективну когенерацію з урахуванням імплементації 27-ї Директиви ЄС

    Опубликовано: 2016-12-14 13:13:37

    У сфері централізованого теплопостачання існує додатковий потенціал заміщення споживання газу на щонайменше 3 млрд м3. Щоб реалізувати цю можливість, необхідно стимулювати залучення нових гравців ринку-виробників тепла з альтернативних джерел та, безумовно, інвестицій у цю сферу. Така ідея лежить в основі законопроекту №4334, який готується до другого читання у Парламенті.

    Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук 13 грудня учасникам семінару, у ході якого розглядалося питання інвестування у високоефективну когенерацію та централізоване теплопостачання з урахуванням імплементації 27-ї Директиви ЄС з енергоефективності.

    «Очікується, що найближчим часом Парламентом буде розглянуто законопроект № 4334. Його прийняття відкриє доступ до ринку виробникам тепла з альтернативних джерел та надасть їм гарантований тариф на тепло на рівні 90% від «газового» тарифу. Знаючи тариф заздалегідь, інвестор зможе визначити рентабельність свого проекту. Таким чином, ми даємо інвесторам гарантії повернення вкладених коштів і заохочуємо їх до роботи у цій сфері», - прокоментував Голова Агентства.

    Виступаючи, Голова Агентства поінформував про не менш важливий законопроект щодо розвитку високоефективної когенерації, розроблений на виконання 27-ої Директиви ЄС. Цим законопроектом планується запровадити механізми, які стимулюватимуть інвесторів встановлювати когенераційні установки. Також, передбачається здійснення обов’язкової оцінки потенціалу застосування високоефективної когенерації в цілому по країні та для об'єктів потужністю більше 20 МВт при істотному оновленні діючих теплогенеруючих об'єктів або будівництві нових потужностей теплової генерації.

    Також, серед важливих для України ініціатив – запровадження комерційного обліку комунальних послуг, створення конкурентного ринку тепла, ринку рідких біологічних видів палива.

    Триває робота над законопроектом про енергоефективність, який регулюватиме не тільки споживання, а й ефективне виробництво енергоресурсів. Планується прийняти його у жовтні 2017 року.

    «Держенергоефективності зайняло активну позицію щодо зменшення та заміщення споживання газу. Ми будемо наполягати на демонополізації ринку теплостачання в Україні, на стимулюванні ведення потужностей з когенерації, на наданні інвесторам, як вітчизняним, так і зарубіжним, гарантій повернення вкладених коштів у виробництво енергії з альтернативних джерел енергії, а споживачам – можливість обирати виробника тепла», - підсумував Голова Держенергоефективності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.