• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український та литовський бізнес затвердили план спільних дій на 2017 рік

    Опубликовано: 2016-12-14 08:33:31

    Український союз промисловців і підприємців та Конфедерація промисловців Литви, які виступили співорганізаторами ІІ двостороннього економічного форуму в Києві, підписали договір про основні напрямки роботи у 2017 році. Нагадаємо, партнери вже реалізують низку проектів на системній основі – в рамках ділових рад, організації форумів, навчальних семінарів, ініціатив із працевлаштування українських спеціалістів, впровадження в Україні систем очистки води та ін.
    Цього разу на форумі обговорювали співпрацю в різних галузях – сільському господарстві, машинобудуванні. Особливу увагу приділили інформаційним технологіям.
    «Литва дуже потребує  співробітництва з нами саме в цій сфері. Ми також зацікавлені у спільному виробництві товарів з високою доданою вартістю. Такі проекти вже є у сфері транспортного машинобудування», – сказав президент УСПП Анатолій Кінах,  додавши, що наразі Литва є одним з найбільш активних інвесторів в Україну.
    Згідно із планом заходів на 2017 рік, партнери будуть розвивати програми, направлені на підтримку малого та середнього бізнесу, промисловості  України, а також розширення контактів останньої із країнами Євросоюзу.
    Серед практичних цілей – отримання допомоги литовських компаній в узгоджені стандартів підготовки спеціалістів в технікумах, залучення вишів України до співробітництва за програмою ERASMUS+.
    Проводитиметься й робота над залученням грантів та інших видів міжнародної фінансової допомоги для УСПП та організацій-членів УСПП задля продовження українсько-литовського співробітництва в галузі екології, енергозбереження, ІТ, підтримки МСБ.
    Литовці також продовжуватимуть серію навчальних семінарів для українських підприємців, в рамках яких ділитимуться досвідом успішного «завоювання» ринків ЄС, пришвидшенням євроінтеграційних процесів.
    В рамках ІІ Українсько-литовського форуму за участі Глав обох держав, бізнес-кіл відбулося підписання і низки інших договорів – між двосторонніми діловими радами та Національним союзом архітекторів України. Так, підписанти будуть разом лобіювати використання європейських екологічних технологій в промисловому та житловому будівництвах. Також розглядається можливість спільної участі партнерів у грантових програмах і проектах технічної допомоги ЄС.
    Укладено угоду і про посилення співпраці між УСПП, Міжнародним виставковим центром та ЗАТ «Викшрис». Очільник останнього Вітяніс Урба виступає організатором ярмарок в м.Казюкас (Литва).  Його метою є організація торгових заходів, ярмарків в Україні із залученням бізнесу обох сторін. Координацією вітчизняних підприємців займатиметься УСПП, а МВЦ надаватиме площу під згадані заходи.
    Як наголосив віце-президент Конфедерації промисловців Литви Арунас Лаурінайтіс, разом із УСПП, двосторонніми діловими радами партнери постійно відслідковуватимуть та оцінюватимуть результати, яких вже вдалося досягти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.