• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: Місцева влада за три місяці ліквідувала менше 20% сміттєзвалищ, про які повідомили громадяни

    Опубликовано: 2016-12-09 15:46:10

    За три місяці із 500 сміттєзвалищ, які зареєстровані на інтерактивній мапі сміттєзвалищ, місцева влада ліквідувала лише 17%. Про це повідомив під час «Години запитань до Уряду» у ВРУ Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
     
    "За три місяці інтерактивного сервісу ми отримали понад 500 звернень від громадян про сміттєзвалища, з яких органи місцевого самоврядування ліквідували лише 17%", - сказав Остап Семерак.
     
    Він нагадав, що всі звернення громадян, які реєструються на електронному сервісі ecomapa.gov.ua, оперативно передаються до Державної екологічної інспекції та органів місцевого самоврядування для подальшого реагування.
     
    "На місцях нам обіцяють, що сміттєзвалища будуть повністю ліквідовані і ними постійно займаються, але насправді бачимо повний саботаж цієї роботи", - зазначив Міністр.
     
    За його даними, найактивніше у ліквідації сміттєзвалищ працюють Миколаївська, Донецька, Київська, Харківська, Вінницька і Дніпропетровська області.
     
    Нагадаємо, Мінприроди 8 вересня 2016 року запустило електронний сервіс   https://ecomapa.gov.ua/ Він містить мобільний додаток на базі кількох програмних систем, який дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал Мінприроди.
     
    Отримана інформація оперативно опрацьовується та наноситься на карту, а також надсилається до органів місцевої влади.  Кожен громадянин має можливість у режимі он-лайн спостерігати за процесом усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатком.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.