• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У співпраці з МВФ потрібно знайти баланс національних і партнерських інтересів

    Опубликовано: 2016-11-29 08:51:02

    Результати завершення роботи місії Фонду в Україні знову виявили потребу якнайшвидшого реформування вітчизняної економіки. Важливою умовою є дотримання балансу національних інтересів і наших партнерських зобов’язань в переговорах з чергового траншу. Хоча останній є ковтком свіжого повітря для економіки – насамперед запасом часу для активних дій щодо виведення її на пряму сталого розвитку, але аж ніяк не самоціллю, переконані в УСПП.
    Такі обставини повинні стати кращим стимулом для проведення реформ – для реального розвитку держави, враховуючи не лише рекомендації міжнародних кредиторів, але й вітчизняні реалії. Співпрацю ж МВФ слід розвивати, адже це позитивний сигнал для інвесторів, міжнародних партнерів. 
    «Цей прогноз потрібно переводити в прагматичну площину та реалізовувати власний потенціал. Транші, кредити – це лише інструменти для виведення економіки на траєкторію розвитку: підвищення платоспроможності населення, пожвавлення ділового клімату, виробництво наукоємних товарів тощо. Для цього потрібні продумані програмні кроки на національному рівні. Знову ж нагадую, що транш Фонду не йде в реальний сектор економіки: це своєрідна гарантія інвесторам щодо наявності у країни економічного потенціалу», – зазначив президент УСПП Анатолій Кінах.
    Він пропонує залучити до переговорів із Фондом представників реального сектору економіки – бізнесу, ділових організацій. В такому випадку всі спірні моменти, на які не погоджується МВФ, або ж часові терміни можуть бути узгоджені без уступки країною своїх національних інтересів.
    «Ділова спільнота має план стратегічного розвитку країни, лобіює ініціативи розвитку самозайнятості, створення нових робочих місць – тобто, виступає активним учасником економічних перетворень. Її думка, переконаний, буде почута міжнародними партнерами»,  – підкреслив А.Кінах.
    В союзі та Антикризовій раді громадських організацій переконані: Україні, щоб отримати хороші результати, а не 1% зростання ВВП на фоні його безпрецедентного  падіння в минулі роки, необхідні цілком конкретні кроки. Серед них – недопущення деіндустріалізації, стимулювання внутрішніх замовлень, вироблення стратегії експортної експансії, активна підтримка малого і середнього підприємництва тощо. Всі ці ініціативи мають бути об’єднані  однією, цілком зрозумілою, із визначеними термінами економічною стратегією.
     «Співпраця і МВФ нам потрібна, щоб мати паузу на конкретні перетворення.  Ціллю має бути не отримання кредиту, а вихід на шлях сталого зростання ВВП та платоспроможності населення, а відтак і якнайскорішого розрахунку із зовнішніми боргами», – резюмував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.