• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогресивний порядок пайової участі - ключова реформа року

    Опубликовано: 2016-11-15 08:50:40

    15 листопада 2016 року (вівторок) в Київській міській раді (вул. Хрещатик, 36, кулуари) о 9:30 відбудеться брифінг, присвячений обговоренню декорупціоналізації інституту пайової участі у місті Києві, шляхом прийняття проекту регуляторного акту «Про затвердження Тимчасового порядку залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва».
    Діючий застарілий порядок створює простір для маніпуляцій зі сплатою коштів пайової участі як з боку органів місцевої влади, так і з боку забудовників, бюджет міста не отримує ці кошти, адже через бюрократію та неврегульованість, вони фактично осідають у кишенях чиновників. Так, сума боргу перед бюджетом станом на жовтень 2015 року – 1,8 МЛРД грн., а щорічні надходження до місцевого бюджету – всередньому 170-240 МЛН грн. Вартість дозвільних процедур у будівництві у 2 рази більша, ніж у Європі.
    Позиція України, в тому числі і через цей платіж, в світовому рейтингу Doing Business - 140 місце з 185 країн в рейтингу, між Федеративними Штатами Мікронезії (країна Океанії) та Гаяною (Південна Америка).

    Порядок підвищить позицію всієї України на 48 позицій за індикатором «Отримання дозволів на будівництво», та на цілих дві позиції в загальному рейтингу, а Київ отримуватиме 300 мільйонів доларів інвестицій щорічно.

    Відповідний проект рішення, що дозволить усунути маніпулювання, розвивати прозорий ринок та додаткові кошти до бюджету, зареєструвала депутат Київради Ольга Балицька, розроблений спільно з першим заступником Київського міського голови Геннадієм Плісом та найвідомішими NGO, що працюють в Україні.
    Під час прес-конференції учасники обговорять нововведення, які запровадить проект рішення:
    збільшення інвестиційної привабливості м. Києва та підвищення у рейтингу Doing Business;
    збільшення надходжень до місцевого бюджету за рахунок вдосконалення процедури залучення та розрахунку пайової участі;
    запровадження абсолютно простої та прозорої формули розрахунку пайової участі, online калькулятора, що нівелює людський фактор;
    забезпечення відкритого та об'єктивного  online процесу адміністрування пайової участі;
    зменшення навантаження на забудовників та інвесторів житла, комерційної нерухомості;
    унеможливлення ухилення від сплати пайової участі чи необґрунтованого зменшення її розмірів;
    запровадження відкритої системи контролю та звітності за сплатою пайової участі з можливістю популяризації та контролю за нарахованими та сплаченими коштами пайової участі по кожному об'єкту;
    відкрите цільове використання коштів пайової участі виключно на розвиток інженерної-транспортної та соціальної інфраструктури міста.
    Спікери:
    Геннадій Пліс, перший заступник Київського міського голови;
    Ольга Балицька, депутат Київради фракції "Об'єднання "Самопоміч";
    Андрій Єрашов, експерт Easy Business;
    Олександр Кашко, експерт Центру економічної стратегії;
    Віталій Гриб, експерт Реанімаційного Пакету Реформ.
    Акредитація ЗМІ відбуватиметься до 17:00 понеділка, 14 листопада, за телефоном: +380939766405 (Кіра Рубальська).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.