• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Міжнародні експерти підтримують нас у бажанні швидко отримати дорожню карту з подолання сміттєвого колапсу»

    Опубликовано: 2016-11-11 08:37:12

    Україна та Німеччина заінтересовані у співпраці  щодо збереження клімату. Про це йшлося під час зустрічі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака  з новопризначеним Послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем.
     
    Міністерство екології та природних ресурсів України та Федеральне міністерство довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів ФРН (BMUB) провели ряд робочих зустрічей щодо подальшого співробітництва та запровадження матеріально-технічної допомоги з боку німецького уряду. На цьому етапі Уряд Німеччини реалізує в Україні кілька проектів, які стосуються природоохоронної сфери та збереження клімату.
     
    У ході зустрічі сторони обговорили можливість подальшої співпраці двох країн у цьому напрямку та головні пріоритети роботи Мінприроди на 2016-2017 роки.
     
    «Питання зміни клімату для нас є пріоритетом у політиці. Одним з інструментів Паризької  кліматичної угоди є двосторонні консультації.  Для країн це - взаємовигідний інструмент, якого не було раніше.  Ми вже звернулися до Федерального міністерства екології, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини з чіткими пропозиціями щодо можливої співпраці», - розповів Остап Семерак.
     
    Він зазначив, що для українського уряду одним з важливих питань є гармонізація українського законодавства з нормами європейського права та якісна реалізація реформ, зокрема у природоохоронній сфері.
     
    «Наше Міністерство зорієнтоване на європейську модель роботи природоохоронних відомств. Ми  працюємо над реформуванням Державної екологічної інспекції, Державної служби геології та надр, а також винесли на громадське обговорення Національну стратегію поводження з відходами, яка є однією з вимог Угоди про асоціацію України з ЄС», - розповів Остап Семерак.
    Він як голова робочої групи подякував німецькій стороні за активну участь експертів з Німеччини у створенні Національної стратегії поводження з відходами, відзначивши їх високий професійних рівень.
     
    «Хотів би відзначити роботу всіх міжнародних експертів, з якими ми працюємо над Стратегією поводження з відходами і яку запропонувало створити саме Мінприроди. Вони підтримують наше бажання якомога швидше отримати дорожню карту з подолання сміттєвого колапсу. Це вкрай важлива робота, яка, на жаль, в Україні не велася тривалий час», - зазначив Міністр.
     
    За його словами, обговорення проектів реформ природоохоронної сфери відбувається за прикладом європейських стандартів пропозицій політичних реформ.
     
    «Раніше ми вийшли до громадськості з політичною пропозицією реформи Державної екологічної інспекції. За такою ж процедурою зараз відбувається обговорення Стратегії поводження з відходами. Тобто спочатку громадське обговорення запропонованих змін, а потім їх затвердження Урядом і підготовка відповідних законодавчих  актів під кожну з реформ», - розповів Остап Семерак.
     
    Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель високо оцінив роботу Мінприроди у євроінтеграційному напрямку, зокрема, у питаннї гармонізації вітчизняного законодавства з нормами законодавства ЄС та запровадження відповідних директив і висловив сподівання, що Україні вдасться реалізувати заплановані реформи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.