• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Проект Національної стратегії поводження з відходами винесено на громадське обговорення»

    Опубликовано: 2016-11-09 08:33:36

    Мінприроди опублікувало та винесло на громадське обговорення анотовану структуру Національної стратегії поводження з відходами, яку до кінця року заплановано винести на розгляд Уряду. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    Він зазначив, що розробка документа відбувалася за участю трьох міністерств: Мінприроди, Мінрегіону, Мінекономіки, а також програми підтримки "зеленої" модернізації української економіки німецької федеральної компанії GIZ і проекту Європейського банку реконструкції та розвитку за підтримки інвестицій в систему управління і переробки твердих побутових відходів (ТПВ).
    Міністр повідомив, що 28 жовтня 2016 року за результатами роботи на засіданні експертної групи було затверджено анотовану структуру Національної стратегії поводження з відходами.
    «Маємо перші серйозні напрацювання щодо майбутньої Національної стратегії  поводження з відходами. Сьогодні ми готові винести її на громадське обговорення. Із текстом документа можна ознайомитися на офіційному сайті Мінприроди. Зумисно не зупиняюся на окремих пунктах і новаціях, які ми пропонуємо. Маю наміри зробити це під час публічної презентації документа», - розповів Міністр, зауваживши,  що Стратегія охоплює всі види відходів і прописує механізми відповідно до європейської практики, які передбачають застосування макрорівневого підходу та створення інституцій з реалізації положень Стратегії поводження з відходами.
    В анотованій структурі Національної стратегії поводження з відходами також пропонуються  політичні заходи для імплементації переліку відходів ЄС (зобов'язання, що випливають з Угоди про асоціацію з ЄС і транспозиції Рамкової директиви про відходи).
    «Не виключаємо створення національного компетентного органу з класифікації відходів. Також в Україні може з’явитися Виконавче агентство з навколишнього середовища, що відповідає за видачу дозволів і пов'язані з ними функції. Це є загальноприйнятна практика в багатьох країнах ЄС. Звісно, чіткий розподіл обов'язків щодо поводження з небезпечними відходами буде вимагати деякої реструктуризації та адміністративного зміцнення Міністерства екології та природних ресурсів і регіональних органів охорони навколишнього середовища», - розповів Остап Семерак.
    Він запросив громадськість та представників експертного середовища долучатися до обговорення проекту Національної стратегії поводження з відходами.
    «Ми запрошуємо долучатися до обговорення проекту Національної стратегії.  Маємо це зробити у максимально короткі терміни, щоб винести у грудні готовий документ на розгляд Уряду. Адже затвердження Національної стратегії поводження з відходами - це перші кроки на шляху реформування системи поводження з відходами. За ними - розробка проектів Національного плану дій  і регіональних (муніципальних) планів дій поводження з відходами в Україні на основі Нацстратегії», - резюмував  Міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.