• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко прибув з одноденною робочою поїздкою до Чорнобиля

    Опубликовано: 2005-12-08 14:30:00
    Президент України Віктор Ющенко прибув з одноденною робочою поїздкою до зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення, де відвідає Чорнобильську АЕС та сховища відпрацьованого ядерного палива.  
     
    У поїздці Главу держави супроводжують міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога, голова Київської облдержадміністрації Євген Жовтяк, заступник Глави Секретаріату Президента України Анатолій Матвієнко.
     
    У місті Чорнобиль Президент відвідав Свято-Іллінську церкву, а також поспілкувався з представниками православної громади міста та місцевого об’єднання «Громада Чорнобиля». У ході розмови В. Ющенко доручив Є. Жовтяку розпочати процес легалізації «чорнобильських самоселів». Глава держави також дав доручення В. Балозі опрацювати питання перенесення чотирьох храмів, розташованих у Чорнобильській зоні, безпосередньо до Свято-Іллінської церкви. На думку Президента, відродження Чорнобиля таким чином почнеться з відродження храмів.
     
    Крім того, В. Ющенко підтримав ініціативу місцевої громади щодо створення у Чорнобилі етнографічного музею. «Ми хочемо показати, що сюди повертається повноцінне життя», – сказав він, подякувавши місцевим мешканцям за те, що вони не покинули землю своїх предків.
     
    Планується, що сьогодні Президент також проведе зустріч з керівництвом ЧАЕС та ознайомиться з виконанням Плану заходів щодо об’єкту «Укриття».
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.