• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дефіцит сну провокує інфаркти та інсульти

    Опубликовано: 2016-10-30 09:24:07

    Британські вчені нагадують про недооцінену багатьма небезпеку для здоров'я сучасних людей, яка може посісти місце поруч із курінням та ожирінням. Дефіцит сну вкрай шкідливий - а зараз люди сплять у середньому на дві години менше, ніж 50-60 років тому.

    Робота більшості сучасних людей пов'язана з набагато більшим стресом, ніж це було 15-20 років тому. Відомо, що стрес не тільки викликає втому, але й одночасно погіршує засинання.

    Водночас години нічного сну часто приносяться в жертву вечірнім "іграм із гаджетами" - не тільки комп'ютерним іграм у прямому сенсі цього слова, але й спілкуванню у соціальних мережах, відвідуванню форумів тощо.

    Шизофренія - це група психічних розладів із хронічним перебігом, спільною рисою для яких є поступова зміна особистості (шизофренічний дефект) і втрата єдності психічних процесів (мислення, емоцій та інше).


    Усе це призводить до того, що тривалість сну сучасних людей скоротилася у середньому на дві години порівняно з 50-60-ми роками ХХ століття.

    Про це повідомляють науковці відразу декількох провідних британських університетів, зокрема Оксфордського та Манчестерського, які займалися вивченням цієї проблеми.

    Тим часом, пізній відхід до сну і, головне, хронічний дефіцит сну різко підвищують ризик розвитку найбільш небезпечних захворювань сучасності - інфаркту міокарда, інсультів, раку і діабету 2-го типу.

    "Люди є біологічним видом, який виключно зарозуміло ставиться до такого явища як еволюція. Багато хто з нас повністю нехтують тим фактом, що протягом мільйонів років наші предки жили в умовах постійної зміни дня і ночі, і це позначилося на функціях практично всіх наших органів", - пояснює професор Рассел Фостер з Оксфорда.

    Порушення добових біологічних ритмів, викликане тривалим перебуванням в умовах штучної освітленості, а також впливом специфічного світіння екранів моніторів найближчим часом може перетворитися на глобальну проблему для всього людства, застерігають учені.

    pohnews.org

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.