• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обговорення реалізації стратегії подолання бідності

    Опубликовано: 2016-10-13 13:58:42

    До Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю, керівництво Київського міського центру зайнятості та районних центрів зайнятості провели ряд заходів, в тому числі, цикл круглих столів.

    До обговорення було залучено соціальних партнерів: представники громадських організацій, роботодавців, районних у м. Києві державних адміністрацій, Головного та об’єднаних районних управлінь Пенсійного фонду України в м. Києві, профспілкових об’єднань.

    «Сьогодні нашим завданням є обговорення шляхів подолання бідності: збільшення ефективності роботи з населенням, збільшення кількості укомплектованих вакансій та залучення роботодавців до співпраці», - зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин.

    В рамках соціального діалогу було розглянуто ряд документів: Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці МОП для України на період 2016-2019 років; Генеральна угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 рр.; Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії подолання бідності» від 16.03.2016 №161-р., яку передбачено реалізувати до 2020 р..

    Обговорювались причини зростання бідності, основні завдання і шляхи реалізації їх подолання. Серед іншого обговорено: участь столичної служби зайнятості у виконанні плану заходів на 2016-2017 рр. з реалізації стратегії подолання бідності, активні заходи сприяння зайнятості населення, динаміку працевлаштування осіб, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та динаміку кількості вакансій, зареєстрованих безробітних в службі зайнятості м. Києва.

    Згідно статистичним даним Київської міської служби зайнятості за 9 місяців 2016 року всього забезпечено роботою – 14 049 осіб; отримали профорієнтаційні послуги –75 634 особи; проходили професійне навчання – 4 498 осіб; брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 2 591 особа; отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для відкриття власної справи –237 осіб; працевлаштовані за рахунок ЄСВ – 119 осіб; отримали ваучер на навчання громадяни старше 45 років – 161 особа.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.