• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італійські партнери: потенційні інвестори приїдуть в Україну

    Опубликовано: 2016-10-12 13:52:00

    Італія може компенсувати втрати від санкцій проти РФ, посиливши співробітництво із українським бізнесом та виробниками. Про спільне зацікавлення ділових кіл обох країн свідчить  зростання товарообороту між державами за останній рік. Щоб подібні бізнесові комунікації були системними та максимально ефективними, планується створення двосторонньої Українсько-італійської ділової ради. Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із послом Італії в Україні паном Давіде Ла Чечіліа.
    «Останнім часом італійські медіа, бізнес приділяють багато уваги співпраці із українськими партнерами: тут у нас великі очікування. Ви знаєте, що маємо зацікавлення в сферах енергетики, АПК, інфраструктури, людського капіталу»,– наголосив посол Італії.
    В свою чергу, Анатолій Кінах підтримав його думку про потребу нарощування економічної співпраці та розповів, що у вересні 2016 року УСПП та її партнер – Конфедерація італійської промисловості (Конфіндустрія) провели у Римі бізнес-форум, на якому було підписано Меморандум про співпрацю між організаціями. Вже незабаром він буде доповнений спільним планом дій, головною метою якого стане максимальне переведення контактів (в тому числі безпосередньо між підприємствами) в практичну площину.
    «Результатом роботи мають стати контракти, зростання товарообігу. Вже зараз за експортом в ЄС Італія посідає перше місце серед країн. Ми прогнозуємо, що за результатами 2016 року товарообіг з Італією складе 3 млрд. євро», – зазначив президент УСПП.
    Представник Італії розповів, що за його інформацією,  Конфіндустрія залишилася задоволеною результатами заходу в Римі та планує відвідати Україну вже на початку наступного року, бачачи тут великі перспективи. Також він запропонував УСПП в рамках партнерства із цією організацією продумати над створенням двосторонньої ділової ради, що працювала б на постійній основі та збиралася щорічно для систематизації напрямків роботи.
    Анатолій Кінах цілком погодився із такою пропозицією та пообіцяв вирішити з  Конфіндустрією це питання. За його думкою, доцільно   приурочити до візиту делегації двосторонній бізнес-форум, зустрічі у форматі В2В, наперед опрацювати можливі напрямки з  запрошенням  конкретних компаній тощо.  В свою чергу він акцентував і на тому, що УСПП готовий всіляко сприяти італійським інвесторам в Україні вже зараз.
    «Ми розуміємо, що поки для іноземних інвесторів є певні ризики, пов’язані із корупцією, досі невикорінним рейдерством тощо. В УСПП є спеціальний підрозділ корпоративної безпеки, котрий допомагає  підприємцям, інвесторам. Сподіваємося, що італійський бізнес з подібними випадками не стикатиметься в своїй роботі в Україні, але знайте: наші двері відкриті,  і ми готові допомогти в разі потреби», – наголосив лідер ділової спільноти України.
    Пан Ла Чечіліа висловив задоволення від налагодження формату співпраці, котрий буде взаємовигідним для обох сторін. Дипломат наголосив, що Італія всіляко сприятиме пришвидшенню інтеграції України в ЄС, надання їй безвізового режиму, що активізує ділові та культурні контакти.
    «В тому числі підтримуватимемо Україну і під час нашого головування в 2017 році у «Великій сімці», – резюмував Посол Італії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.