• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров i Кондоліза Райс обговорили перспективи полiтичного та економiчного розвитку України

    Опубликовано: 2005-12-07 16:08:00
    Прем'єр-мiнiстр Юрiй Єхануров i Державний секретар США Кондолiза Райс обговорили перспективи політичного та економiчного розвитку України, а також хід реалізації демократичних реформ.
     
    Оцінюючи економічну ситуацію в Україні, Юрій Єхануров зазначив, що Уряду вдалося подолати негативну динамiку в економiцi, яка простежувалася протягом перших восьми місяців цього року. Глава українського Уряду наголосив, що у вереснi-листопадi спостерiгалося економiчне зростання, яке досягло 2,8%. "За результатами року ми очiкуємо трохи кращi показники. Думаю, це станеться вже в нинiшньому мiсяцi", - сказав керівник Уряду.
     
    Юрій Єхануров наголосив, що Президент України i український Уряд дали потужні сигнали бiзнесу, зокрема гарантували захист прав власностi. При цьому Прем’єр-міністр зазначив, що в останнi тижнi в Українi сталися знаковi подiї, зокрема, самiт Україна-ЄС та форум Спiвтовариства демократичного вибору, якi позитивно вплинули на ситуацiю в Українi. Юрій Єхануров також вiдзначив важливiсть зустрiчей, що вiдбулися з рамках спiвробiтництва Україна-НАТО. "Усi цi подiї чiтко зафiксували зовнiшньополiтичну позицiю України. Я б сказав, найбiльш чiтко за всi роки незалежностi", - сказав керівник Уряду.
     
    Юрій Єхануров також вiдзначив прогрес у процесi iнтеграцiї України у Свiтову органiзацiю торгiвлi, досягнутий нашою країною протягом останніх тижнів. За його словами, пiдписано ще кiлька протоколів з доступу до ринків товарів та послуг. Разом з тим, Ю.Єхануров зауважив, що, на жаль, не відбулося очікуваного прогресу у процесі гармонiзацiї українського законодавства з вимогами СОТ. Прем'єр-міністр наголосив, що в двосторонніх переговорах з країнами-членами Робочої групи найбiльш важливими для України є пiдписання протоколiв про взаємний доступ до ринків товарiв i послуг з США, Австралiєю i Китаєм.
     
    Юрій Єхануров також зазначив, що у процесi надання Українi статусу країни з ринковою економiкою з боку США все йде вiдповiдно до затвердженого графіка. Окрім того, Глава Уряду висловив надію, що вже найближчим часом Конгрес США скасує поправку Джексона-Венiка стосовно України.
     
    У свою чергу, Кондолiза Райс наголосила на важливості того, щоб "усi політичні сили працювали разом на подальше просування демократичних реформ у полiтицi й економiцi з метою досягнення цiлей, поставлених Помаранчевою революцiєю".
     
    Головні завдання для України Держсекретар вбачає у реформуванні полiтичної системи, реалізації економічної та судової реформ, здійсненні антикорупцiйних заходів, наданні чергових сигналів iнвесторам. У цьому контекстi, на її думку, важливим сигналом для iнвесторiв стало припинення Урядом процесу реприватизації.
     
    К.Райс також наголосила, що докладатиме особистих зусиль для того, щоб найближчим часом у Конгресi було знято поправку Джексона-Венiка стосовно України.  
     
    Пiд час зустрiчi також порушувалася тема енергетичного спiвробiтництва. Зокрема, К.Райс висловила готовнiсть США надати Українi експертну допомогу в питаннях енергозбереження.
     
    Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.