• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Ізраїль поглиблять співпрацю у сфері відновлювальної енергетики та очищення річок

    Опубликовано: 2016-10-10 08:36:55

    Під час засідання Українсько-ізраїльської двосторонньої комісії, яка відбувалася 5-6 жовтня у Києві, було ухвалено рішення створити робочу групу з питань охорони довкілля та управління водними ресурсами на рівні двох країн.
    Механізми та перспективи такої співпраці  були обговорені під час зустрічі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака з Міністром екології Держави Ізраїль,  головою Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва,  Міністром у справах Єрусалиму Зеєвом Елькіним.
    Міністр екології України відзначив, що українська сторона зацікавлена у розвитку співробітництва з Ізраїлем в сфері відновлювальної енергетики та поводження з відходами.
    Він підкреслив,  що через загальний незадовільний стан управління водними ресурсами та посушливість клімату протягом останніх років, актуальним для усіх регіонів України є вивчення ізраїльського досвіду щодо скорочення втрат води в галузі водопостачання та ефективного управління водними ресурсами, зокрема, запобіганню забрудненню води та відновленню водних басейнів.
    Остап Семерак також зазначив, національне законодавство, яке регулює сферу управління водними ресурсами,  нещодавно зазнало змін – ухвалено Закон, який передбачає перехід системи управління водними ресурсами України на басейновий принцип.
    За словами Остапа Семерака, це сприятиме впровадженню інтегрованих підходів в управління водними ресурсами та адаптації водного законодавства до законодавства країн ЄС.
    Також, у ході зустрічі представників ізраїльської сторони було ознайомлено з ходом заявлених реформу сфери охорони навколишнього середовища.
    У контексті обговорення актуальних питань  сфери охорони довкілля, Міністр екології Ізраїлю Зеєва Елькін наголосив, що в Україні  інвестиційно привабливими серед іншого є сфера відновлювальної енергетики, зокрема, інвестування у проекти на території зони відчуження та водного господарства (очищення річок тощо).
    За підсумками зустрічі сторони домовилися про встановлення робочих контактів між органами міністерств  України та Ізраїлю.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.