• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарощуємо зусилля щодо розвитку прямих контактів із європейською бізнес-спільнотою

    Опубликовано: 2016-09-28 08:41:40

    Українські промисловці і підприємці намагаються активізувати двосторонні зв’язки із національним бізнесом країн Європи, що вбачаються найбільш привабливими партнерами для нашої держави. Це, на думку УСПП, сприятиме подальшій євроінтеграції України, повноцінному використанню потенціалу наявної зони вільної торгівлі із ЄС, дасть поштовх вітчизняним експортерам тощо.
    Нагадаємо, задля цього УСПП вже працює в тісному партнерстві із інституціями ЄС через своє представництво в Євросоюзі (Брюссель), спираючись на підтримку найбільшої бізнес-асоціації в Європі  Businesseurope, що об’єднує ділові структури майже 40 країн, цілої низки паритетних угод з європейськими індустріальними, підприємницькими організаціями.
    Наразі в пріоритеті союзу – активізація двосторонніх  комунікацій між представниками різних галузей української та литовської, польської, німецької, австрійської, італійської та ін. економік.
    З цією метою президент УСПП Анатолій Кінах та лідер Конфедерації італійської промисловості (Конфіндустрія) Стефано Пан підписали в Римі меморандум про співпрацю. Останній передбачає постійні комунікації між партнерами та підготовку спільних проектів.
    «Для нас це важливо в контексті модернізації української економіки, її адаптації до європейських стандартів. Окрім того, нам потрібно нарощувати експорт товарів із високою доданою вартістю. В даному випадку є зацікавленість партнерів у сферах енергозбереження та енергоефективності, переробній галузі АПК, інфраструктури, транспортного машинобудування, легпрому та малого підприємництва», – повідомив президент УСПП Анатолій Кінах.
    Документ вже невдовзі буде доповнений конкретним планом спільних заходів.
    Попередньо італійська сторона висловила готовність допомагати партнерам у розбудові діалогу влади і бізнесу щодо подолання корупції, захисту прав власника та інвестора тощо. Серед планів –  проведення наступного бізнес-форуму, зустрічей в форматі В2В, організація візитів тощо.
    Довідково. Загальна конфедерація італійської промисловості, скорочено Конфіндустрія (італ Confederazione Женераль dell'Industria Italiana) - основна організація, що захищає інтереси підприємців в сферах промисловості і послуг в Італії. Об'єднує на добровільних засадах близько 150 000 компаній, в числі яких представлені банки, а з 1993 року - також акціонерні товариства, із загальним числом зайнятих понад 5 млн. осіб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.