• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінприроди проти перетворення Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» в мисливські угіддя

    Опубликовано: 2016-08-12 08:51:59

    Міністерство екології та природних ресурсів України проти надання  у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща». Відповідний лист Мініприроди направило до Волинської  обласної ради, до компетенції якої  належить надання у користування мисливських угідь.
     
    Нагадаємо, що 8 липня 2016 року на засіданні профільної комісії Волинської обласної ради депутати  погодили надання мисливських угідь на площі 16899га  ГО «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» та ГО Товариство мисливців та  рибалок «Легіон», а по суті у приватні руки,  за рахунок  площ  ДП «Цуманське лісове господарство», з яких  10831 га. входить до складу національного природного парку. Підтримало пропозицію, щодо вилучення та надання мисливських угідь на території парку, Державне агентство лісових ресурсів України.
     
    Реагуючи на дану ситуацію заступник Міністра екології та природних ресурсів України  Віктор Вакараш звернувся до  Волинської обласної ради з вимогою не допустити порушення вимог природоохоронного законодавства та вжити заходів щодо недопущення надання у користування мисливських угідь у межах Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».
     
    У листі Міністерство екології та природних ресурсів України зазначило, що Указом Президента України від 22.02.2010 №203/2010 на території Ківерцівського району Волинської області створено Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» та у встановленому порядку спеціальну адміністрацію парку, яка здійснює заходи щодо його становлення.
     
    Згідно Указу до складу Парку увійшли 1606 га земель Державного підприємства «Цуманське лісове господарство», які надаються йому у постійне користування та 18148,5 га земель цього господарства, які не вилучаються у землекористувача, а саме державне підприємство добровільно відмовилося від права користування мисливськими угіддями, в тому числі у межах Парку.
     
    Крім того, відповідно до статей 16, 21 ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» на територіях національних парків мисливство заборонено, а ведення мисливського господарства не належить до їх основних завдань.
     
    Разом з тим, він підкреслив, що зважаючи на те що, мисливство у межах національного парку заборонене, погодження Держлісагентством надання у користування угідь  суперечить вимогам ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» та  створює перешкоди у діяльності парку, закладаючи  передумови до конфлікту між спеціальною адміністрації національного парку з можливим користувачем мисливських угідь.
     
    Відповідні листи були направлені на  Адміністрацію Президента України, Міністерство аграрної політики України та Державне агентство лісових ресурсів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.