• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Результати роботи НАБУ та САП за півроку: 45 млн грн відшкодовано, 24 справи передані до суду, складено 34 обвинувальні акти, 87 осіб повідомлені про підозру

    Опубликовано: 2016-08-11 14:11:32

    На початок серпня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним наглядом прокурорів САП  розслідували 194 кримінальні провадження за фактами корупційних злочинів, віднесених до підслідності НАБУ. Сукупний розмір предмету злочину у цих провадженнях перевищує 23 млрд грн. Про це повідомив Директор Бюро Артем Ситник 11 серпня під час спільного брифінгу з Керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким щодо результатів роботи відомств за попередні півроку.

    «За результатами роботи НАБУ та САП на користь держави вже відшкодовано 45 млн грн. 10 мільйонів були повернуті на рахунок ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» в рамках розслідування фактів розтрати державних коштів посадовцями цього підприємства та 35 мільйонів – на спецрахунок ВАТ «Запоріжжяобленерго» в рамках розслідування провадження за фактом привласнення коштів службовими особами цього підприємства», – повідомив А. Ситник.

    За його словами, найближчим часом буде вирішено питання щодо повернення «Запоріжжяобленерго» ще 100 млн грн.

    Крім того, Директор НАБУ повідомив, що у процесі досудових розслідувань було заарештовано грошові кошти в сумі 411 млн. грн, 75 млн. долл. США, 7 млн євро, а також низку рухомого і нерухомого майна осіб, причетних до корупційних злочинів.

    Директор також повідомив, що за звітний період до суду було передано матеріали 24-х кримінальних проваджень, 87 осіб було повідомлено про підозру, щодо 34-х  - складені обвинувальні акти.

    А. Ситник наголосив: «Як би комусь не хотілося зупинити нас, кількість проваджень, які розслідують НАБУ і САП постійно зростатиме. Ті результати, які ми вже маємо, це – лише початок нашої роботи, і він достойний».

    Коротко про результати діяльності НАБУ – в інфографіці.

    Детальний звіт про діяльність Національного антикорупційного бюро України за лютий-серпень 2016 року, відповідно до Закону, опублікований на офіційному сайті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.