• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ЄС стурбовані зривом форумів «Успішної країни»

    Опубликовано: 2016-08-04 12:54:41

    В ЄС взяли до відома інформацію про напади радикалів на форуми підприємців в Україні, які проводить партія «Успішна країна». Про це йдеться в листі керівництву партії від голови Європейської служби зовнішньополітичної діяльності Томаса Майр-Хардінга.
    В європейській структурі зазначають, що одним з пунктів Угоди про асоціацію України з Європейським союзом є дотримання Україною прав і свобод людини, демократичних принципів, а також верховенство закону. У відомстві запевняють, що уважно стежать за ситуацією в Україні і стурбовані усіма випадками порушення прав і свобод людини, в тому числі і тим, що альтернативні влади партії не можуть здійснювати свою законну діяльність.
    Марина Дєдушева, голова політичної партії «Успішна країна», розповіла, що її сила зверталася до Євросоюзу і США з проханням розглянути ситуацію з погіршенням демократії в Україні.
    «Радикальні угруповання нападають на наших прихильників, активістів, а також офіси партії. Через їх дії страждають люди по всій країні. При цьому поліція не виконує свої прямі конституційні обов'язки. У Миколаєві національна поліція ще до початку Форуму підприємців відмовилася охороняти учасників заходу. Сьогодні ми отримали лист від глави служби зовнішньополітичної діяльності ЄС, Томаса Майр-Хартінга, який запевнив, що ЄС поставить питання українській владі і проведе діалог щодо порушення прав людини в Україні », - заявила політик.
    На звернення партії «Успішна країна» також відреагували в Посольстві США в Україні. Представники США на зустрічі з керівництвом «Успішної країни» заявили про підтримку демократії в Україні і проявили занепокоєння різким зростанням радикальних і екстремістських рухів.
    Нагадаємо, «Успішна країна» після нападу радикальних націоналістичних угруповань на Форум підприємців в Миколаєві направила лист в іноземні посольства і правозахисні організації з проханням звернути увагу на ситуацію щодо погіршення демократичної обстановки в Україні. Лідер партії Олександр Клименко назвав дії радикалів політичним переслідування, в зв'язку з чим публічно звернувся до Генерального прокурора Юрію Луценку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.