• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У столиці створять єдину інформаційну базу культурних пам'яток

    Опубликовано: 2016-07-27 13:41:09

    Проект рішення про створення єдиної інформаційної бази пам'яток культурної спадщини  міста Києва підготували депутати Київради від фракції «Об'єднання «Самопоміч» Людмила Березницька та Андрій Таранов.

    Вони запевняють, що створення такого  веб - ресурсу забезпечить  киянам вільне та відкрите ознайомлення з культурною спадщиною столиці, її фактичного стану та порушень, які  були виявлені при обстежені пам'яток архітектури.

    «Сьогодні у відкритому доступі є реєстр пам'яток, в якому розкривається інформація лише щодо їх територіального розміщення. Враховуючи відсутність зведеної бази об'єктів культурної спадщини міста, в якій би розкривалась  інформація технічного стану будівель, наявності чи відсутності приписів, унеможливлює належний  громадський та публічний контроль за збереженням таких об'єктів», - розповідає Людмила Березницька.

    Створена інформаційна база буде містити:

    -          Інформацію щодо технічного стану об'єктів;

    -          Охороні договори, що укладені із власниками пам'яток;

    -          Дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках культурної спадщини;

    -          Інформацію щодо заходів реконструкції та музеєфікації;

    -          Дозволи на проведення будівництва та  ремонту ;

    -          Історичну довідку об'єктів культурного надбання.;

    Відповідальність за наповнення ресурсу інформацією поклали на Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради.

    Наразі, проект рішення підтриманий постійною комісією міськради з питань культури, туризму та інформаційної політики.  Наступною, проект розглядатиме комісія з питань бюджету.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.